Ook de derde dag na de enorme prijsdaling van benzine in Duitsland is het druk net over de grens in Elten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de derde dag na de enorme prijsdaling van benzine in Duitsland is het druk net over de grens in Elten. © dG

Duitse benzinegekte duurt voort, literprijs stijgt inmiddels al naar 2 euro

met videoELTEN/ ZEVENAAR - Het is nog steeds erg druk bij de Duitse benzinestations langs de grens, na de enorme daling van de benzineprijs woensdag. Deze vrijdag staan de auto’s opnieuw rijendik aan de pomp in grensplaats Elten. Wel is het prijsverschil met Nederland weer iets kleiner geworden.

27 reacties

 • Andre Kooij

  2 maanden geleden
  Het Europese beleid is er op gericht om minder stikstof uit te stoten en minder afhankelijk te zijn van het Russische gas. Dus eigenlijk erg onsolidair van Duitsland om daar tegenin te gaan en korte termijn belangen te stellen boven lange termijn doelstellingen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Pieter van den Berg: Zal wel met huishoudelijke hoeveelheden te maken hebben. Maar enigszins gek is het wel, want wat als ik in plaats van een jerrycan een extra benzinetank inbouw? Dan voer ik toch ook extra (veel) benzine in? En die kan ik ook overhevelen naar een ander voertuig.
 • Dean Egberts

  2 maanden geleden
  Ik snap sommige (blinkbaar rijke) reageerders niet want het verschil is geen 2 of 5 cent maar ruim 50 cent. Op een tank van 40 L is dat dus al 20 euro! Kun je aardig wat brood voor kopen.
 • Henk Vervelde

  2 maanden geleden
  Ankie Bronckhorst Heeft niks met uitstoot van de auto's te maken de stikstofproblemen die we zogenaamd hebben, want dat is allemaal de schuld van onze boeren hier volgens de regering ( in Winterswijk mega stikstofproblemen 5 km verder in Dld geen enkel probleem). Ik ga ook tanken in Dld en heb dan wanneer ik ook mijn boodschappen daar doe mooi 100,00 euro minder betaald dan hier. Maar snap dat het op de fiets wel een heel eind is om boodschappen te doen.
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Ankie en Marleen, het is daar niet altijd druk dus dat van die files/omrijden is onzin. Bovendien is de benzine en diesel beter van kwaliteit, scheelt weer uitstoot. In Duitsland boodschappen is voor veel mensen inmiddels een principe kwestie. Het gevoel van zich al jaren genegeerd zien worden door Den Haag, zeker ook grensregio's, uit zich wellicht in het niet uitgeven van je geld in Nederland zodat er in ieder geval op dat vlak niet nog meer geld naar Den Haag vloeit.

Liemers