Volledig scherm
© ANP

Duitse snelweg A3 komend weekend dicht voor alle verkeer

REES/ WESEL - De Duitse snelweg A3 tussen Rees en Wesel is van vrijdag 20.00 uur tot maandag 5.00 uur afgesloten in beide richtingen. Er wordt tussen deze plaatsen gewerkt aan twee bruggen.

Er wordt bewust tegelijkertijd aan de twee bruggen gewerkt, zodat de A3 niet twee keer afgesloten hoeft te worden. De weg die in Nederland overgaat in de A12, is de laatste tijd vaker tijdelijk dichtgegaan. In mei werd een brug tussen Netterden en Klein Netterden over de snelweg na 44 jaar vervangen en dat kon alleen door de snelweg af te sluiten. In de eerste week van april was de weg tussen Emmerik en Wesel voor het grootste deel afgesloten.

Verkeer dat van de Nederlandse kant komt, moet komend weekend bij Rees de snelweg af en wordt omgeleid via onder meer de B67 en B473. De NRW adviseert om de snelweg A57 te pakken. Op de A57 rij je ongeveer 20 kilometer om, maar is de reistijd korter dan de omleidingsroutes die op de A3 worden aangegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers