Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Politie

Duitser (49) verwondt agent bij controle op de A12 in een ‘gevecht op leven en dood’: 10 maanden celstraf

ZEVENAAR/ ARNHEM- Een 49-jarige Duitser moet 10 maanden de cel in vanwege de zware mishandeling van een agent op de A12 bij Zevenaar. Dat is veel minder dan justitie had geëist.

4 reacties

 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Je moet sowieso van een hulpverlener afblijven, Politie, Brandweer of Ambulance... Maar je moet ook gewoon van een ander afblijven. Mensen die een ander verwonden moet je gewoon een boete geven van minimaal € 1.000,- plus tenminste 3 maanden cel. Ik heb in mijn leven nog nooit een ander verwondt, waarom zou ik ? Mensen die - zoals in dit geval - een Politieman/vrouw aanvallen, mogen ze van mij netjes in hun been schieten... gelijk strak aanpakken dat soort tuig !
 • Bertje Audi

  1 jaar geleden
  @j.m Horst, ik vermoed dat je geen toegang hebt tot het volledige artikel. Daar wordt vermeld dat het letsel potentieel dodelijk was. Dat is wat anders dan een vechtpartij waarbij de agent een blauwe plek opliep. De capaciteit van gevangenissen moeten niet maatgevend zijn voor de straf.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  @Bertje. Kom op, een vechtpartij met een agent is niet meteen een poging tot doodslag. Als je zo redeneert, dan kunnen we nog wel wat gevangenissen bij bouwen in Nederland.
 • Bertje Audi

  1 jaar geleden
  Een dergelijke straf valt toch niet meer uit te leggen. Poging tot doodstraf levert je 10 maandjes cel op.

Liemers