De Emmerikse burgemeester Peter Hinze (vierde van rechts) hield in 2019 op 4 mei een toespraak op de militaire begraafplaats in Tolkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
De Emmerikse burgemeester Peter Hinze (vierde van rechts) hield in 2019 op 4 mei een toespraak op de militaire begraafplaats in Tolkamer. © Theo Kock

Duitsers en Nederlanders herdenken de oorlog hand in hand: ‘Hét moment om te tonen dat we één Europa zijn’

ZEVENAAR - Duitse burgemeesters die spreken tijdens de Dodenherdenking. Hoe normaal is dat anno 2022? In Zevenaar spreekt deze 4 mei de Emmerikse burgemeester Peter Hinze. Dat is voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

17 reacties

 • petra damme

  2 maanden geleden
  mijn groot ouders draaien zich om in het graf .
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Sjonge wat een aantal empathische reacties weer. Toevallig gisteren nog naar de toespraak van de 19 jarige Thieme op de Dam gekeken en "geluisterd"?
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Ceciel Buijser, een Europa hebben we gezien bij de aanpak van Corona.Een chaos. Een Europa zien we ook bij het verbieden door Frankrijk van de milieu vriendelijke pulsvisserij. De inflatie wordt door Europa nog steeds aangejaagd ondanks dat de inflatie al torenhoog is.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  dit is een herinnering van de nederlanders en hoort er geen buitenlander bij. ook de assosiatie met europa is hier niet mee te leggen en hoort dus ook niet te worden benoemd.
 • Gert Stinissen

  2 maanden geleden
  Tja, iedere reactie hierop is moeilijk, voor mij is het een herdenking aan Nederlandse oorlog slachtoffers, hier hoort niemand van een ander land bij. Dat zou kunnen als we alle slachtoffers wereldwijd zouden herdenken. Ook veel Duitsers hebben geleden tijdens ww2 maar kunnen hun eigen herdenking houden. Ik begrijp dat er veel Duitsers zijn die zich schamen voor hun verleden maar ze horen niet thuis op deze herdenking van Nederlandse slachtoffers.

Liemers