Volledig scherm
© Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Duo met xtc en wapen gepakt na spectaculaire achtervolging

BEEK/ ZEVENAAR - Twee mannen zijn maandagavond gearresteerd in Kleef, onder meer omdat zij drugs en een airsoftwapen bij zich hadden. Dat gebeurde na een spectaculaire achtervolging vanaf de grensovergang A12 bij Beek, meldt de politie Zevenaar.

De mannen reden in een huurauto met Duits kenteken en kregen rond 21.30 uur een stopteken van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT), een samenwerking tussen de Duitse politie uit Kleef en de politie uit Zevenaar. De wagen reed er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van Emmerik.

Tijdens de achtervolging beging de bestuurder meerdere verkeersovertredingen; zo werden onder meer rotondes linksom genomen en reed hij meerdere malen door rood licht.

Xtc-pillen
Onderweg werd een zak met, naar later bleek, 360 gram aan xtc-pillen uit het raam gegooid. De achtervolging eindigde even later in Kleef, waar de bestuurder uit de auto sprong terwijl het voertuig nog reed. Hij kon worden aangehouden door een marechaussee. Een Duitse agent heeft de eveneens vluchtende passagier opgepakt.

Airsoftwapen
In hun auto lag een G 36c-airsoftwapen, deze is in beslag genomen. De zak met xtc-pillen werd gevonden bij het retour rijden van de achtervolgingsroute.

Beide verdachten zijn in de cel gezet en overgedragen aan de Duitse douane.

Volledig scherm
De auto, drugs en het wapen van de aangehouden verdachten. © Politie

Liemers