Een mini-stoplicht maken bij TechnoPlaza: techniekles voor 1.400 basisschoolleerlingen

VIDEOZEVENAAR - Liemerse basisschoolleerlingen kunnen ook de komende vijf jaar voor technieklessen terecht bij TechnoPlaza. Dit is het technieklokaal bij het Liemers College, locatie Landeweer in Zevenaar. 

Onderwijs, overheid en ondernemers werken samen om de lessen bij TechnoPlaza mogelijk te maken. Dinsdag werd daarvoor een nieuwe overeenkomst getekend.

Per jaar maken ruim 1.400 leerlingen uit de groepen 7 en 8 gebruik van het technieklokaal. De lessen moeten kinderen motiveren om een technische opleiding te gaan volgen. Dat is nodig omdat er een tekort aan technisch personeel is.

Drie bedrijven verzorgen concrete opdrachten in het technieklokaal. Slim Opgewekt in Arnhem, installatiebedrijf Kremer uit ’s-Heerenberg en Buitink Technology uit Duiven. Een van die opdrachten is het maken van een mini-stoplicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers