Vrijdag is de landelijke onderwijsstaking.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdag is de landelijke onderwijsstaking. © ANP

Eenderde van de basisscholen in de Liemers omarmt staking

ZEVENAAR/ DUIVEN - Pakweg eenderde van de Liemerse basisscholen houdt morgen de deuren dicht. Zij conformeren zich aan landelijke onderwijsstaking in Den Haag, waarbij wordt gepleit voor een hoger salaris voor leerkrachten, directie en ondersteunend personeel. Ook de hoge werkdruk en het personeelstekort - waar met name in het westen van het land sprake van is - worden aangekaart.

Staken is een individueel recht en dat betekent dat sommige scholen openblijven ondanks dat er medewerkers zijn die thuis blijven of naar Den Haag gaan. ,,Hier en daar vallen er wat gaten", bevestigt Toon Geluk, bestuurder van scholenkoepel LiemersNovum. Eenderde van de 25 Liemerse basisscholen blijft morgen dicht of er vinden slechts ‘ludieke acties’ plaats. De stakers van LiemersNovum krijgen dit keer niet uitbetaald. ,,De vorige twee keer hebben we dat wel gedaan. Maar ik ben het eens met vakbond CNV dat deze staking wat prematuur is omdat er nog van allerlei gesprekken plaatsvinden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers