Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bergmans uit het Gelderse Zevenaar wijst een van de scheuren aan in zijn huis. Door de droogte en de lage grondwaterstand die daarvan het gevolg is zijn hier en in andere plaatsen de woningen zwaar aangetast door scheuren in muren en vloeren. Archieffoto. © AD

Eigenaar van ‘scheurhuis’ betaalt in Zevenaar minder ozb: waarde woningen met 8,8 procent gedaald

ZEVENAAR - De tweehonderd Zevenaarders die na de extreem droge periode van vorig jaar kampen met scheuren of verzakte woningen krijgen een lagere ozb-aanslag van de gemeente. Na taxatie is gebleken dat de WOZ-waarde van de ‘scheurhuizen’ gemiddeld met 8,8 procent is gedaald.

Om de gedupeerden tegemoet te komen, heeft Zevenaar besloten hun ozb-aanslag met 35 euro te verlagen. Dat bedrag is gebaseerd op de gemiddelde daling van de WOZ. Daarnaast is Zevenaar bereid de eigenaren van de scheurhuizen een bijdrage van 250 euro te verlenen voor advieskosten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers