Volledig scherm
In het pand van de voormalige jongerensoos Wip-Inn zat korte tijd discotheek Marlin's XL. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Eigenaar voormalige Wip-Inn in Zevenaar in geldnood

ZEVENAAR - De eigenaar van Wip-Inn, de voormalige jongerensoos aan de Ringbaan-Zuid, zit in geldnood. Stichting ruimtelijke accommodatie Zevenaarse verenigingen (RAZV) heeft de gemeente gevraagd de hypotheek over te nemen.

Sinds Tico Marlin vorige maand  de deur van discotheek Marlin's XL in de voormalige Wip-Inn sloot, staat het pand leeg. Dat is niet voor het eerst. De oude jeugdsoos zat in het verleden langere tijd zonder huurder.

Interen op vermogen

Quote

Het is maar de vraag of er ooit weer een jeugdsoos in het gebouw komt

Wethouder Nanne van Dellen, Gemeente Zevenaar

Daardoor liep de eigenaar, Stichting RAVZ, inkomsten mis. De stichting moest interen op het eigen vermogen. De gemeente neemt de hypotheek nu tijdelijk over. Dat kan omdat Zevenaar in 2001 een garantstelling gaf aan RAVZ. Toen gebeurde dat om nieuwbouw van de jeugdsoos aan de Ringbaan-Zuid in Zevenaar mogelijk te maken. De oude Wip-Inn moest wijken voor de aanleg van de Betuwelijn. De gemeente is eigenaar van de grond aan de Ringbaan-Zuid.

In gesprek

Toen de jeugdsoos de deur sloot, stond het pand jaren leeg. Daardoor kwam de stichting in 2014 voor het eerst in financiële problemen. Het is nog niet duidelijk wat er met het gebouw gaat gebeuren. ,,De stichting in momenteel in gesprek met een potentiële nieuwe huurder", zegt wethouder Nanne van Dellen. Hij sluit niet uit dat er vanaf maart 2019 een winkel komt in de voormalige horecagelegenheid. ,,Daarover wordt gesproken, maar vast staat dat nog niet.”

Verhuur

Volgens Van Dellen is de toekomstvisie van de stichting niet helder. Het pand was ooit gebouwd als jeugdsoos. ,,Maar tijden zijn veranderd. Het is maar de vraag of er ooit weer een jeugdsoos in het gebouw komt. Verhuur van het pand aan derden is volgens de stichting van tijdelijke aard.”

Momenteel bedraagt de hypotheek op het pand nog ruim 33.000 euro. ,,Overname is een optie”, zegt Van Dellen. ,,Maar we zijn pas sinds kort met de stichting in gesprek. Als zij voor langere tijd een nieuwe huurder kunnen vinden, is het probleem opgelost.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers