Volledig scherm
PREMIUM
De trouwlocatie van landgoed Halsaf in Babberich. © Theo Kock

Eigenaren landgoed Babberich balen: het is te druk

DEN HAAG/ ZEVENAAR - Het duurde woensdag tijdens een rechtszitting in Den Haag even voor de Raad van State erachter was wat precies de bezwaren zijn van Yvonne van Die-de Nerée tot Babberich tegen het bestemmingsplan Landgoed Halsaf, deel Huize Babberich.

De pijn zit hem vooral in de intensivering van het gebruik van het landgoed, luidde de conclusie van de staatsraden. De gemeente Zevenaar heeft een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor het deel van het landgoed van Huize Babberich Beheer B.V., het bedrijf van Arthur de Nerée tot Babberich. Dat deel beslaat zo’n dertig procent van het landgoed. Er zijn op het kasteel en het landgoed al activiteiten zoals een bed & breakfast en trouwerijen, maar er mag straks meer. Het gaat dan om een restaurant met terrassen, de aanleg van twee parkeerterreinen voor tachtig en twintig auto’s en een b&b met acht kamers waaronder een bruidsuite. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers