Een van verzakte hoekwoningen in Zevenaar. Archieffoto : Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Een van verzakte hoekwoningen in Zevenaar. Archieffoto : Jan van den Brink © Jan van den Brink

Eigenaren scheurhuizen eisen actie om nieuwe schade te voorkomen: ‘Kap bomen binnen 8 meter van woning’

ZEVENAAR - Eigenaren van scheurhuizen in Zevenaar, verenigd in belangengroep Zwik (Zakkende woningen, inklinkende klei), eisen actie om nieuwe schade aan woningen te voorkomen. Zwik pleit onder meer voor aanvullend onderzoek naar bomen dichtbij beschadigde huizen in Zevenaar.

12 reacties

 • Eelco .

  1 jaar geleden
  Tja, met zo'n logica komt je er altijd wel. "Bij veel verzakte huizen staat er in een afstand van 8 meter een boom". Waarschijnlijk staan er bij nog meer van die huizen een kliko in de tuin en hangt er een huisnummer op de gevel. Dan ook maar alle kliko's en huisnummers verbieden? En ja ik ken ook huizen waar geen kliko in de tuin staat en die huizen zijn toevallig niet verzakt.
 • Harry

  1 jaar geleden
  Dat van die fundering is bekend.Alleen wel fijn als duidelijk is wat de invloed van vegitatie is op die fundering.Als er bomen van 10 meter hoog naast je huis staan is die invloed anders als van een stukje gras.
 • Harry

  1 jaar geleden
  Weet je het zeker Theo? Ik ken te veel voorbeelden van woningen met verzakkingsschade waar bomen naast staan en gelijksoortige huizen die geen schade hebben waar ook geen bomen naast staan.
 • Waterrat

  1 jaar geleden
  @Johan: Ik was wakker toen ik las waar het over gaat... Wat ik bedoelde is dat de reactie van @Ronald over 'dat er geen hoge ambtenaar of politicus woont' niet kort door de bocht is, zoals u suggereert! Over wakker zijn gesproken... ;-) Daarom schreef ik het verhaal over de wethouder die iets wél snel voor elkaar kreeg, itt de bewoners. Fijne avond! 
 • Johan

  1 jaar geleden
  Weet niet of je wakker bent en gelezen waar het om gaat , het gaat om verzakking door bomen en geen race baan bomen kan en mag je niet zomaar kappen , maar goed ook daar kan een wethouder ook niks aan veranderen.Maar de hoofd oorzaak van de verzakkingen is en blijft dat deze huizen gebouwd zijn op klei en GEEN heipalen onder de fundering hebben, als je iets koopt dan moet je je wel verdiepen in de bouwconstructie, niet gedaan dan heb je eigen schuld dikke rekening !!

Liemers