Wethouder Anita van Loon en Tom Zwollo van initiatiefgroe BAT met de petitie voor de naam  Turmac. Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Wethouder Anita van Loon en Tom Zwollo van initiatiefgroe BAT met de petitie voor de naam Turmac. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Emoties lopen hoog op in Zevenaar: nog geen keuze voor Turmac of Hal12

ZEVENAAR De emoties liepen hoog op, woensdagavond tijdens de discussie in de Zevenaarse gemeenteraad over de naam voor het nieuwe cultuurhart. Wordt het Turmac of Hal12? Dat is nog steeds niet duidelijk.

Wethouder Anita van Loon kreeg het te kwaad toen zij uitlegde dat het college heeft onderschat hoe gevoelig de naam van het nieuwe cultuurhart ligt. Van Loon beloofde de gemeenteraad te betrekken bij de naamgeving voor het cultuurhart. Daarmee voorkwam de wethouder dat zij van haar eigen partij, Lokaal Belang, een motie van treurnis aan haar broek kreeg. Lokaal Belang hekelde de procedure rondom de naamgeving van het nieuwe cultuurhart. Van Loon moest door het stof en gaf toe dat de gemeenteraad onvoldoende bij de naamgeving is betrokken.

'Zwarte dag’

Burgemeester en wethouders wilden het cultuurcentrum Hal12 noemen. Volgens een poll van de gemeente geeft een ruime meerderheid de voorkeur aan die naam. ,,Hoe legt u het de inwoners uit dat u de uitslag van deze poll nu naast u neerlegt", vroeg de SP zich af. De fractie sprak van een ‘zwarte dag’ waarbij het aanzien van het Zevenaars college een knauw heeft gekregen.

De VVD had met een motie gehoor willen geven aan de wens van initiatiefgroep Bli-jf Altied Turmac (BAT), die ruim 600 handtekeningen inzamelde om de naam Turmac op de gevel te krijgen. Ook de liberalen trokken hun motie in. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers