Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Venema Media

En dan win je plots een miljoen in de loterij: ‘Schreeuw het niet van de daken’

ZEVENAAR - De meeste mensen kunnen er alleen van dromen: meedoen aan de loterij en dan die geluksvogel zijn die een gigantisch bedrag wint. Een deelnemer uit Zevenaar is zo'n mazzelaar. Van de een op de andere dag won de anonieme speler afgelopen weekend 1 miljoen euro belastingvrij, de maandelijkse prijs van de Staatsloterij. 

Hoe ga je hiermee om? Wat staat je te wachten? Tatiana Pijnenburg werkt als prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij, waar ook de Staatsloterij onder valt, en geeft winnaars advies. ,,Schreeuw het niet van de daken, houd het klein.”

Doe het rustig aan

Eindelijk die peperdure Porsche kopen, die wereldreis maken en verhuizen naar een luxueuze villa. Die neiging kunnen kersverse miljonairs hebben. 

Maar, adviseert Pijnenburg, houd je in en laat het bezinken. ,,Het is een enorm bedrag in één keer. Bij veel deelnemers overheerst ongeloof. Die dromen er al jaren van te winnen en dan is het opeens zover. Het kan je overdonderen, denk na over wat je écht wilt. En zet wat op je spaarrekening.”

Bizarre ‘geld-over-de-balk-smijt-toestanden’ heeft Pijnenburg nog niet meegemaakt. ,,We blijven als Nederlanders een nuchter volkje.”

Quote

Het is een enorm bedrag in één keer. Bij veel deelnemers overheerst ongeloof. Die dromen er al jaren van te winnen en dan is het opeens zover.

Tatiana Pijnenburg, Kandidatenbegeleider
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers