Pesten en treiteren, geluidsoverlast en andere problemen. Het aantal overlastmeldingen bij Baston Wonen en Plavei stijgt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Pesten en treiteren, geluidsoverlast en andere problemen. Het aantal overlastmeldingen bij Baston Wonen en Plavei stijgt. Foto ter illustratie. © VICTOR VAN BREUKELEN

Forse toename van burenruzies in coronatijd: ‘Spanningen lopen op’

ZEVENAAR/ DIDAM - Het aantal burenruzies neemt fors toe. Baston Wonen in Zevenaar zag het aantal overlastmeldingen in het tweede kwartaal verdrievoudigen. Woningcorporatie Plavei in Didam ziet nu al een toename van 50 procent ten opzichte van vorig jaar.

5 reacties

 • Kaatje

  2 maanden geleden
  Bij burenruzies gaan mensen vaak als een gek tegen elkaar te keer, daarmee bereik je dus niets. Als je iets niet aan staat van je buren probeer er dan op een aardige respectvolle manier wat van te zeggen, dan bereik je soms meer dan tegen elkaar te keer gaan.
 • Kaatje

  2 maanden geleden
  Lth75, Neem aan dat het toch je eigen keuze is buitenaf te wonen of misschien wel een erfenisje...Hoe dan ook zou ik als ik jou was leren te genieten van de rust en de mooie natuur daar....Buren kunnen elkaar het leven behoorlijk zuur maken....Buitenaf heb je buren op afstand waar je makkelijk afstand van kunt nemen als dat beter is.
 • Ronald

  2 maanden geleden
  Je bedoelt. Ik woon er en de rest is van de bank. Ook een optie. Groter voordoen. 
 • Ronald

  2 maanden geleden
  Niet meer dan normaal.Kijk alleen wat er in de bloemewijk is komen te wonen. Dan als toetje de molenwijk. Ik als echte Didamer plukt ze er zo uit. 
 • Lth75

  2 maanden geleden
  Soms dan kan je echt balen van buitenaf wonen. Ik heb ook zin in een heerlijke burentwist. Lekker schreeuwen over de overhangende klimop, de auto die 2 cm over de erfscheiding staat, de muziek die om 22.00, als je heel goed je oor tegen de muur houdt, nog aan staat... Het is niet makkelijk hoor, als grootverdiener met een landgoed
 1. Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet
  Play

  Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet

 2. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

Liemers