Een eerdere editie van Techniekdag de Liemers.
Volledig scherm
Een eerdere editie van Techniekdag de Liemers. © Jan Ruland van den Brink

Geen festivals en bevrijdingsfeesten: deze evenementen in de Liemers gaan niet door

ZEVENAAR - De nieuwe maatregelen die maandagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt om de coronacrisis te beteugelen, hebben gevolgen voor veel evenementen in de Liemers. Tot 1 juni zijn alle samenkomsten verboden.

Dat betekent onder meer dat alle activiteiten rond 75 jaar bevrijding van de Liemers en de bijbehorende herdenkingen en festivals zijn geschrapt. Ook de vieringen van Koningsdag (27 april) in de verschillende plaatsen gaan niet door.

Van de volgende evenementen en activiteiten is ook bekend dat deze zeker niet doorgaan.

Duiven

Optreden van Het Hooge Bongertkoor in de OGTent op zondag 29 maart 

Techniekdag de Liemers op zaterdag 18 april, bij Müller European Truck en Trailer Care aan de Dijkgraaf, wordt verplaatst. Deze dag, bedoeld om kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar kennis te laten maken met techniek, wordt nu gehouden op zaterdag 19 september

De Liemers herdenkt en viert feest in het Horsterpark op 25 april, met onder het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, parachutisten en veteranen. De tent met 1.000 zitplaatsen kan in de stalling blijven staan.

Zevenaar

Het Buitenblik Festival slaat een jaar over. De twaalfde editie van het festival aan de Breuly is nu van vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei 2021.

Het twaalfdaagse openingsfestival van de Turmac Cultuurfabriek, de nieuwe cultuurhal in Zevenaar, is verschoven naar het najaar. Dat zou zijn van dinsdag 14 tot en met zaterdag 25 april ,Volgens de organisatie staat het evenement staat ‘in de steigers om later dit jaar alsnog gehouden te worden’.

Lees verder onder de foto.

Turmac Cultuurfabriek, de nieuwe cultuurhal in Zevenaar.
Volledig scherm
Turmac Cultuurfabriek, de nieuwe cultuurhal in Zevenaar. © Theo Kock

Westervoort

De Historische Kring Westervoort heeft alle activiteiten in het kader van 75 jaar herdenken en vrijheid afgelast. Zoals de herdenking van Quick Anger op 11 april.

Ook de foto-expositie van vijftig Gelderse foto’s uit de Tweede Wereldoorlog is uitgesteld. Deze zou te zien zijn in Westervoort (winkelcentrum de Wyborgh), Duiven (hal gemeentehuis) en Zevenaar (Turmac Cultuurfabriek). Een nieuwe datum is nog niet bekend, dat geldt ook voor de pop-up expo’s Kind van de Vrijheid en Sporen van de vrijheid.

Doesburg

Eerdere editie van de Hanzefeesten in Doesburg.
Volledig scherm
Eerdere editie van de Hanzefeesten in Doesburg. © Theo Kock

Zowel de Montmartre Markt op zondag 26 april als de 10de editie van de Hanze Boeken-en Kunstmarkt op zondag 3 mei zijn geannuleerd. Er staan dit jaar nog zes andere Montmartre Markten gepland in Doesburg, daarover wordt later een beslissing genomen, laat de organisatie weten. De Hanze Boeken - en Kunstmarkt wordt doorgeschoven naar volgend jaar.

Het Doesburgs Hanzefeest is verplaatst van 13 juni naar zaterdag 5 september. Van een afgelasting, zoals in 2019, wil de organisatie nog niets weten. Aan het evenement in de binnenstad werken elk jaar circa 500 Doesburgers mee.

Wilt u iets toevoegen aan dit overzicht of houdt u een evenement dat wél doorgaat? Stuur dan een e-mail naar redactie.liemers@gelderlander.nl

Liemers