Volledig scherm
PREMIUM
Bouwtekening van het nieuwe clubgebouw van EMM Giesbeek. © EMM

Geld van provincie voor nieuw schuttersgebouw EMM Giesbeek: 'Beetje durf hebben als vereniging’

GIESBEEK - De provincie draagt 200.000 euro bij aan het nieuwe clubgebouw van schutterij EMM in Giesbeek. Totale kosten voor de nieuwbouw aan de Meentsestraat bedragen bijna 800.000 euro. Met de voorbereidingen voor de bouw is inmiddels begonnen. Het pand is naar verwachting eind dit jaar gereed.

Het nieuwe schuttersgebouw van Eendracht Maakt Macht wordt energieneutraal. Het pand krijgt onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie en LED-verlichting. Het clubgebouw, met  een oppervlakte  van 840 vierkante meter, verrijst op het terrein van de voormalige metaalwarenfabriek MWF. Dat heeft een oppervlakte van 3.400 vierkante meter. Voordat de werkzaamheden op het voormalige fabrieksterrein van start konden, moest de grond worden gesaneerd en asbest verwijderd. De grond is in 2015 aangekocht door EMM.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers