Het torentje van het gemeentehuis van Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Het torentje van het gemeentehuis van Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

‘Gemeente Zevenaar wiste mailbox van burgemeester na kritische vragen’

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar heeft volgens het platform voor onderzoeksjournalistiek De Onderzoeksredactie de mailbox van een voormalige burgemeester gewist na vragen over zijn contacten met een tabaksfabrikant.

32 reacties

 • Eelco .

  3 jaar geleden
  Dat is het algemene antwoord om buiten schot proberen te blijven: Doen alsof je van niets wist en enkel een opdracht uitvoerde. Maar Paultje is toch niet meer verkiesbaar die hoeft zich nu toch niet meer van de domme te houden?
 • Henk

  3 jaar geleden
  Hopelijk laat de Raad van State geen spaan heel van de werkwijze van de gemeente Zevenaar en vernietigt ze de uitspraak door de lagere rechter.  Weer zo'n voorbeeld van ondermaats openbaar bestuur dat moet worden gecorrigeerd.
 • Peter

  3 jaar geleden
  Inmiddels wat grijze mist uit het gemeentelijke Caballero torentje met Filter op de schriftelijke vragen van gemeenteraadslid Boekhorst. En Lezeres, wat blijkt? Antwoord van het college van B en W  is niet óf, maar én...én !!! (Arme ITC-manager....)
 • Lezeres

  3 jaar geleden
  Daar lullen ze zich wel weer uit of ze snappen weer niet waar het over gaat. 
 • Paul

  3 jaar geleden
  Het opzettelijk vernietigen van documenten door een ambtenaar, wethouder of burgemeester is een misdrijf. Volgens artikel 361 van het Wetboek van Strafrecht kan de dader, medeplichtige of opdrachtgever hiervoor worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar en 6 maanden. 

Liemers