Volledig scherm
Aanwezigen discussiëren, verderop overlegt de gemeente Zevenaar. © DG

Gemopper op wethouder die discussie over vluchtelingencentrum vermijdt

ZEVENAAR - Een aantal Zevenaarders hebben zich dinsdagavond geërgerd aan de gemeente Zevenaar en wethouder Stef Bijl in het bijzonder. Het stoorde hen dat de PvdA-bestuurder niet met hen wilde discussiëren over de mogelijke komst van een groot vluchtelingencentrum.

De inwoners waren in het stadhuis bijeengekomen om met de gemeente van gedachten te wisselen over de gezamenlijke vluchtelingenlocatie (gvl), een 'woondorp' dat ruimte moet bieden aan 750 vluchtelingen. De bezoekers hadden goede hoop dat ze na een eerdere, in februari gehouden inloop nu echt één op één vragen mochten stellen aan onder anderen Bijl.

Ze kwamen bedrogen uit, want de wethouder zei na een korte presentatie dat de mensen maar in kleine groepjes moesten praten over de kwestie.

Mopperen
Verschillende aanwezigen mopperden hier luidkeels over; zij vinden dat ze daardoor niet gehoord worden. Aanvankelijk leek het erop alsof Bijl volhardde, maar hij kwam toch terug op zijn eerdere besluit en bood vijf mensen alsnog de mogelijkheid een vraag te stellen.

De gemeenteraad van Zevenaar beslist in mei of de gvl er komt. Het centrum staat gepland op het BAT-terrein, vlak bij het stadhuis.

Liemers