Volledig scherm
Hulpdiensten zijn aan het werk nadat een man te water is geraakt bij de camperplaats aan de Europakade in Tolkamer. © Jordi Deckert / Eastview media

Getuige: ‘Man sprong vanaf paal in de Rijn’

TOLKAMER - De politie is met twee boten op de Rijn aan het zoeken naar de drenkeling die donderdagavond laat op de Europakade in Tolkamer in het water is beland. Bij de zoekactie donderdag is niemand aangetroffen. ,,We zoeken vandaag verder’’, laat een politiewoordvoerder weten.

De man is rond 23.00 uur vanaf het ponton bij de camperplaats aan de Europakade te water geraakt. Volgens een getuige hing de man eerst over de balustrade bij de Europakade, liep vervolgens wankelend naar de camperplaats en de loopbrug richting het ponton. Daar zou hij op een paal zijn geklommen en in het water gesprongen. Een van de kampeerders heeft vervolgens direct 112 gebeld. 

Stroming van de Rijn

Politie, brandweer, een ambulance en een traumahelikopter zijn daarop uitgerukt. De brandweer was met meerdere boten aan het zoeken op het water. Omdat de stroming van de Rijn te sterk was, hebben de hulpdiensten de zoekactie moeten staken. Dit zou het personeel te veel in gevaar brengen.

Deze vrijdag wordt in de rivier de Rijn gezocht. De politiewoordvoerder laat vrijdagmorgen weten dat er vooralsnog geen melding van een vermissing is binnengekomen. Op Facebook roept de politie mensen op die iemand missen of iemand kennen die aan het signalement voldoet om dat te melden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers