Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Gezocht: mensen die (nog) niet naar dagbesteding kunnen

ZEVENAAR/ DOETINCHEM - De basisscholen en kinderdagverblijven zijn weer (deels) open, mensen mogen onder strikte voorwaarden sporten bij hun club en je kunt straks ook weer op het terras of in de kroeg zitten. Veel versoepelende maatregelen dus, maar er was één ding waar het kabinet vorige week niet over repte: de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. 

2 reacties

 • Anonymous

  8 maanden geleden
  Mijn man is nu hele dagen thuis en heeft geen hobby’s. Het gemis van de dagbesteding is groot en de beweging wordt steeds minder. Ik werk nog fulltime en sinds vorige week komt eindelijk de Buurtzorg weer, dat geeft al een klein beetje verlichting . Op mijn 2 vrije dagen doe ik de huishouding, de was, etc., de boodschappen, waar mijn man meegaat in de auto om afleiding te hebben. En proberen we rond te toeren, maar dat kost veel tijd en benzine. Voor mezelf blijft er weinig tijd over. 
 • Titus

  8 maanden geleden
  Jee, de overheid slaat veel meer categoriën over, als het zo uitkomt!   Ze laat duidelijk zien dat er verschil is tussen groepen van mensen, het is niet zo "per abuis en vergeten"als het lijkt, onze overheid doet wat ze wil, en de bevolking is niks gevraagd. 
 1. Chagrijn, maar ook begrip voor stijgende afvalkosten in Montferland en Zevenaar: ‘Nu is het écht de vervuiler die betaalt’
  PREMIUM

  Chagrijn, maar ook begrip voor stijgende afvalkos­ten in Montfer­land en Zevenaar: ‘Nu is het écht de vervuiler die betaalt’

  ZEVENAAR/’S-HEERENBERG - Massaal brachten inwoners van Montferland en Zevenaar hun afval naar de milieustraat in december. Een maand waarin het altijd al filerijden is bij de aanbiedstations, maar dit keer was het twee keer zo druk. Vanwege een forse stijging van de afvaltarieven per 1 januari wilde iedereen maar al te graag nog even zijn rommel kwijt.
 2. Voedselbank Zevenaar zoekt nieuw pand: zónder houtrot en muizen, mét de juiste temperatuur
  PREMIUM

  Voedsel­bank Zevenaar zoekt nieuw pand: zónder houtrot en muizen, mét de juiste tempera­tuur

  ZEVENAAR - De voedselbank in Zevenaar is op zoek naar een ander pand. De huidige loods aan de Reisenakker, waar de voedselbank sinds 2012 is gevestigd, kampt met een reeks gebreken. ,,Twee jaar geleden wilden we het pand laten schilderen”, zegt Harry Scharrenborg, voorzitter van de Voedselbank Zevenaar. ,,De schilder wilde niet eens aan de klus beginnen, vanwege de slechte staat van het hout.”
 1. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

 2. Samenvatting | Vitesse - ADO Den Haag
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Vitesse - ADO Den Haag

  19 januari

Liemers