Volledig scherm
De bijeenkomst in de kantine van de voetbalclub van Lars. © Bart Harmsen

Giesbeek rouwt om omgekomen Lars (20): hij hielp waar hij maar kon

GIESBEEK - Het overlijden van Lars Aan de Meulen (20) uit Giesbeek treft het hele dorp. Zondagochtend was er een bijeenkomst in de kantine van zijn voetbalclub GSV'38, waar heel veel jongeren en sportvrienden bij aanwezig waren.

Lars werd zaterdagochtend in alle vroegte aangereden in Duiven. Rond het middaguur werd al duidelijk dat hij het niet zou redden. Hij werd in leven gehouden om orgaandonatie mogelijk te maken.'s Avonds overleed hij aan de verwondingen van de aanrijding.

Heel veel steun
Op de bijeenkomst van zondagochtend waren ook de ouders van Lars aanwezig. Zijn vader Leon vertelde dat de grote opkomst de familie 'heel, heel veel steun' geeft. Voorzitter Roel Greutink sprak in zijn toespraak over een 'spontane jongen' die waar hij maar kon wilde helpen. Hij was keeper van het derde, keeper van het tweede en reservekeeper van het eerste. Hij was ook clubscheidsrechter, leider van de A2 en hielp bij de jeugdtrainingen. „Vorig jaar verzorgde hij een training op krukken", zei de voorzitter. „Dat tekende hem: Lars vond dat je de jeugd toch niet in de steek kon laten."

Studie
Lars haalde deze zomer zijn vwo-diploma aan het Candea College in Duiven en was net begonnen aan zijn studie geschiedenis in Nijmegen. Hij had een bijbaan bij restaurant 't Olde Schop in Giesbeek.

Geen straatrace
Een woordvoerster van de politie vertelde de aanwezigen dat het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk in volle gang is. „Hierbij wordt gekeken naar de snelheid en het gebruik van alcohol en drugs. Het was geen straatrace."

Doorgereden
Het fatale ongeluk gebeurde op de Oostsingel (N810) bij de kruising met de Broekstraat in Duiven. De automobilist reed mogelijk door rood en na het ongeval reed hij door. De auto werd later achtergelaten. De politie achterhaalde aan de hand van het kenteken welk adres bij de auto hoorde en daar werden vier betrokkenen (27 tot en met 30 jaar oud) aangetroffen, die alle vier werden meegenomen. Het gaat om een 27-jarige Duivenaar, 29-jarige vrouw uit Duiven en twee mannen van 30 uit Arnhem. Later bleek dat de twee Duivenaren in de auto hadden gezeten. De bestuurder zit nog vast.

Twee mensen hebben direct na het ongeluk eerste hulp verleend. De politie heeft de man inmiddels gesproken, die hulp aan Lars verleende, maar is nog op zoek naar de vrouw.

Door de enorme belangstelling is het clubhuis deze week ieder avond vanaf 18.00 uur open om het condoleanceregister te ondertekenen.

Volledig scherm
In de kantine van voetbalclub GSV'38 was zondagochtend een bijeenkomst voor Lars. Foto DG

Liemers