De installatie van Huub Meijer als raadslid voor Sociaal Zevenaar, woensdagavond tijdens de raadsvergadering in Spijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De installatie van Huub Meijer als raadslid voor Sociaal Zevenaar, woensdagavond tijdens de raadsvergadering in Spijk. © KM/DG

Griffier vertrekt om ‘verziekte sfeer’ in gemeenteraad Zevenaar: 'Wij hebben hem weggejaagd’

ZEVENAAR - ‘Ernstig verstoorde verhoudingen’ in de Zevenaarse gemeenteraad hebben geleid tot het vertrek van raadsgriffier Erwin Geldorp. Volgens Geldorp domineert een aantal persoonlijke relaties de sfeer in de hele raad. 

23 reacties

 • Harry

  1 jaar geleden
  Een burgemeester heeft binnen de gemeentewet al de wettelijke taak om de bestuurlijke integriteit binnen de eigen gemeente te bevorderen. Het is tekenend voor de gang van zaken in de gemeente Zevenaar dat burgemeester van Riswijk die taak niet naar behoren uitvoert. 
 • Bert

  1 jaar geleden
  Dus volgende keer allemaal wel gaan stemmen ipv achteraf kritiek hebben
 • toonzv

  1 jaar geleden
  Het is schrijnend en beschamend de incompetentie van onze grootste fractie ! Zij is gelieerd aan de opkomende rechts-populistische partijen met  alle bijbehorende ellende ! 
 • Bert

  1 jaar geleden
  Als we nu eens ophouden met elkaars ideeën al bij voorbaat af te keuren omdat de personen ons(raad) niet aan staan, kijk eens naar onze regering
 • Louis

  1 jaar geleden
  Alle stukken van de enquêtecommissie (m.u.v. het nietszeggende eindrapport) mogen van de Zevenaarse gemeenteraad maar liefst 75(!!) jaar niet worden ingezien en openbaar gemaakt. Daarmee maakt de gemeenteraad het B&W wel erg gemakkelijk om de resultaten van de raadsenquête nog 75 jaar te negeren en kunnen B&W op de al in 2002 ingeslagen weg doorgaan met het wegpesten van integere ambtenaren, zoals raadsgriffier Erwin Geldorp. Huub Meijer van Sociaal Zevenaar durft als enige raadslid de vinger op de zere plek te leggen met zijn uitspraak: Wij hebben de raadsgriffier zelf weggejaagd.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Liemers