Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Groei coronapatiënten in de Liemers blijft achter: van 17 naar 24 besmettingen

ZEVENAAR - De Liemerse gemeenten hebben het aantal geregistreerde coronapatiënten in vier dagen tijd relatief weinig zien groeien. Waren er op 22 maart nog 17 patiënten geregistreerd, vandaag werd bekend dat er bij 24 inwoners van de Liemers corona is vastgesteld.

Sinds gisteren zijn er 2 besmettingen bij gekomen: 1 in Duiven en 1 in Montferland. Het grootste aantal besmettingen is aangetroffen in de gemeente Zevenaar, waar 10 mensen het virus onder de leden hebben. Vier dagen geleden waren dat er nog 8. Bij de andere gemeenten gaat het om kleine aantallen: Duiven 3 (2), Doesburg 5 (3), Montferland 4 (2) en Westervoort 2 (2). 

In de Achterhoekse gemeenten is het aantal geregistreerde coronapatiënten in die tijd bijna verdubbeld, van 26 naar 51. De groei zit met name in de gemeente Doetinchem, van 5 patiënten op 22 maart naar 17 op dit moment.

Klachten

Het aantal geregistreerde coronapatiënten zegt niet alles over de hoeveelheid besmettingen in de regio. Het gaat hier alleen om mensen die een test hebben gedaan en bij wie het virus is geconstateerd. Lang niet iedereen met klachten wordt getest.

Mensen die besmet zijn zitten meestal in quarantaine thuis. Slechts een enkeling hoeft opgenomen te worden in het ziekenhuis. Verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem heeft een speciale afdeling geopend waar ouderen met corona geholpen worden. Hier worden in ieder geval al twee bewoners verpleegd.

Relatief goed

De Liemers blijft het relatief ‘goed’ doen ten opzichte van andere regio’s in het land. Met name in Brabant, rond Nijmegen en in het westen van Nederland zijn veel meer geregistreerde coronapatiënten. 

Bekijk hieronder het aantal coronabesmettingen per gemeente sinds 3 maart: 

* Aantal coronabesmettingen volgens het RIVM per gemeente in deze regio, sinds 3 maart. Beter zien? Klik hier voor de desktopversie

Liemers