Volledig scherm
PREMIUM
Martin Hubers (rechts) en Sören Knittel op kantoor in Aerdt. ,,In Bangladesh en de Sahara zijn ze prima in staat om de uitvoering zelf op te pakken.’’ Foto Theo Kock. © theo kock persfotografie

Groente telen op drijvende eilanden: Martin en Sören winnen er dikke prijzen mee

AERDT - Een serie over sterke staaltjes van vernieuwing in techniek, industrie, onderwijs en andere sectoren in de Achterhoek en Liemers.

Laten we van de feiten uit gaan. De komende decennia gaat de zeespiegel stijgen, door de opwarming van de aarde. Grote stukken land komen onder water. De prangende vraag is: houden we genoeg land over om voedsel te verbouwen voor de naar schatting tien miljard mensen in 2050?

Proef op waterplas

Volledig scherm
Martin Hubers (rechts) en Sören Knittel op kantoor in Aerdt. © theo kock persfotografie

Martin Hubers en Sören Knittel uit Aerdt hebben een deel van de oplossing. ,,Groente telen op drijvende eilanden. Op zout, zoet en brak water.’’ 

Wie denkt dat de heren het spoor volledig bijster zijn: ze winnen dikke prijzen met hun innovatieve denkwijze. Wetenschappers en ondernemers hebben het idee omarmd. Sterker nog: het doel is om volgend jaar in Lobith een proefproject op te zetten op waterplas Carvium Novium. Met steun van de gemeente Zevenaar.

,,Ik ben van huis uit pedagoog’’, zegt de 69-jarige Hubers, die al decennia lang probeert mensen met een arbeidshandicap aan het werk te krijgen. In 2012 richt hij de Stichting Drijvende Eilanden op, naar een idee van ex-provo Jasper Grootveld uit Amsterdam, met wie hij samenwerkte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers