Foto is enkel ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto is enkel ter illustratie © ANP XTRA

Grote zorgen om seksueel misbruik in onderwijs, inspectie roept op: ‘Scholen, wees er scherper op’

Scholen moeten veel scherper worden op seksueel misbruik. Dat eist de Onderwijsinspectie.  Lockdown of niet, het aantal ontuchtzaken tussen docenten en leerlingen blijft onverminderd hoog. De Onderwijsinspectie noemt het aantal ontuchtzaken op scholen ‘zeer zorgelijk’.

5 reacties

 • fina Horstink

  1 jaar geleden
  Jan van Lent En je deed niks? Je vond het wel prima?
 • Ryan Carvalho

  1 jaar geleden
  Een trieste zaak inderdaad. Controle is er op scholen nauwelijks. Eigenlijk zou een leerling nooit alleen mogen zijn met een leraar. Daarnaast zouden ouders ook meer met hun kinderen moeten praten, dus wat ze doen en met wie ze omgaan etc.
 • frank jansen

  1 jaar geleden
  Een misbruikende leraar kreeg gewoon een Verklaring omtrent Gedrag. Mede mogelijk gemaakt door de Privacygekte van Europa.
 • Wanula Dreaming

  1 jaar geleden
  Wat een grap. Eerst alles versoepelen, lage (werk-)straffen, vervroegd vrijlaten, etc. en nu scholen oproepen om extra alert te zijn ???
 • S. Van der Horst

  1 jaar geleden
  In mijn studententijd, rond 2004, had ik al een huisgenoot, lerarenopleiding en stagiair, die destijds sms'jes stuurde in de avonduren met leerlingen. Ook seksueel getint. Dat vond ik toen al verdacht. Hij is nu nog leraar. Pedoseksuelen weten hoe zij hun leven moeten inrichten en dus ongemerkt kinderen kunnen misbruiken.