Volledig scherm
Foto van links naar rechts: Frits Botter, Laura Blok, Bianca Hartjes, Mariska Erdhuizen en Yvonne Span. © Jan Ruland van den Brink

Heeft Groot Holthuizen straks nog maar één school?

ZEVENAAR - Laura Blok woont nog niet zo lang in de Zevenaarse wijk Groot Holthuizen. Haar dochter kan nu nog lopend naar de Sterrenschool, maar de vraag is of dat of dat over anderhalf jaar nog steeds het geval is.

De school staat op de nominatie om in zijn geheel te verkassen naar een gebouw aan de Guido Gezellestraat. ,,Wij hebben bewust gekozen voor een woning in de buurt van een school. Wat nou als straks de helft van de Sterrenschool overstapt naar De Bem?”, vraagt Blok zich af.

Trekker voor de wijk

De Bem en de Sterrenschool startten in 2011 samen in een gebouw. Ze zijn daarmee een trekker voor de destijds nieuwe wijk in Zevenaar-Oost. Na een jaar zit de Sterrenschool al op ruim zestig leerlingen. Die komen niet alleen maar uit de wijk. Sommige ouders kiezen specifiek voor het onderwijsconcept: er is veel sociaal-emotionele aandacht voor de leerlingen, de leraren hebben specialismen en er zijn flexibele lestijden. Groot Holthuizen krijgt steeds meer inwoners en de twee scholen krijgen meer leerlingen. De Bem gaat dit schooljaar van start met 440 leerlingen en kampt al geruime tijd met een capaciteitsprobleem.

Nieuwe locatie

Koen Kock, lid van de medezeggenschapsraad (mr) van de Sterrenschool, ziet de meeste mensen in de wijk kiezen voor de grotere De Bem. ,,De Sterrenschool heeft een uniek concept en dat vinden sommige ouders toch wel spannend. Wij zijn als mr niet honderd procent tegen een verhuizing. Groot Holthuizen groeit, maar de Sterrenschool groeit verhoudingsgewijs niet mee. Ik kan me voorstellen dat een nieuwe locatie perspectief biedt. Zo voelt het personeel het ook.”

Quote

Ik kan me voorstel­len dat een nieuwe locatie perspec­tief biedt. Zo voelt het personeel het ook.

Koen Kock, Lid mr

Bezwaar

De mr gaat echter wel bezwaar maken bij de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS. ,,Het is niet de eerste keer dat het bij scholenkoepel LiemersNovum in de communicatie mis is gelopen”, stelt Kock. ,,Wij zijn van mening dat wij adviesrecht hebben.”

De gemeenteraad van Zevenaar mag vanavond dan stemmen over het krediet voor de ‘vernieuwbouw’ aan de Guido Gezellestraat, er komt dankzij de mr sowieso nog een haalbaarheidsonderzoek naar de gevolgen van de verhuizing. Toch staat wat LiemersNovum-bestuurder Pieter-Jan Buhler de keuze voor de Guido Gezellestraat vast. ,,Of er moet blijken dat we écht een verkeerde keuze hebben gemaakt. Dan zal ik in gesprek moeten met de raad van toezicht en de ouders.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers