Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Venema Media

Heringedeeld Zevenaar komt financieel goed uit de startblokken

ZEVENAAR - Een welkome meevaller voor de gemeente Zevenaar: op de net opgemaakte rekening over 2018, het eerste jaar van de fusie met Rijnwaarden, prijkt een positief  resultaat van 3,5 miljoen euro. 

Het 'nieuwe’ Zevenaar voelde in 2018 de pijn van de hogere kosten van de zorg en hulp in de huishouding, maar profiteerde van gunstige ontwikkelingen in de nieuwbouwwijken Groot-Holthuizen in Zevenaar en Middag Oost in Babberich. De peuterspeelzalen konden het in 2018 met minder subsidie af. Maar de kosten voor het vervoer van inwoners die zorg nodig hadden - zowel jong als oud - pakten juist hoger uit. 

Het college wil de 3,5 miljoen euro die aan het eind van de rit overblijft, toevoegen aan de algemene reserve, het appeltje voor de dorst. De gemeenteraad bepaalt in september of dat inderdaad gebeurt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers