GUUS SCHOONEWILLE
Volledig scherm
© GUUS SCHOONEWILLE

Het duurt nog wel even voor er een veiliger fietspad ligt tussen Spijk en Lobith, dit is waarom

SPIJK - Kinderen uit Spijk zullen voor een veilig fietspad richting Tolkamer en Lobith moeten wachten op de aanleg van de overnachtingshaven voor binnenvaartschippers in de Beijenwaard. Met de grond die in de uiterwaard wordt afgegraven wordt de Spijksedijk verbreed, zodat naast de dijk een fietspad aangelegd kan worden. Nu moeten fietsers zich een weg weten te vinden tussen auto's die vaak te snel over de dijk rijden. Met alle gevaar van dien.

4 reacties

 • Rijnwaardenaar

  3 jaar geleden
  Nou overheid verantwoordelijkheid nemen. Zolang er geen fietspad is kunnen de kinderen dus ook niet veilig naar de school in Lobith. Derhalve school in Spijk open houden tot minimaal het fietspad er is.Indien er tussentijds toch voldoende leerlingen op deze school komen kan de school permanent open blijven. Hier lift nu dus de meest schone taak voor de gemeentelijke overheid, laat je maar eens van de goede kant zien , wethouders en consorten.
 • Ex.spiekse

  3 jaar geleden
  Heb jaren in me jonge jeugd over de dijk gefiets toen zeurde er niemand dat het gevaarlijk was maar ja de jeugd van nu rijden ook al op een elektrische fiets dus gewoon verwend en ja dan maar zorgen maken over veiligheid is eigenlijk alleen maar een opvoed kwestie van bijde weggebruikers uiteraard
 • Joris

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens, fietsers binnen de lijnen en de automobilisten hun verstand gebruiken als ze die jeugd zien fietsen (zij zijn namelijk ook jeugd geweest).Haal als automobilist je snelheid er even uit, kost geen moeite en heet aanpassen aan de omstandigheden... je bent er echt geen 5 minuten later door thuis !Gewoon je verstand gebruiken !
 • HGD

  3 jaar geleden
  druk de fietsers op het hart dat ze BINNEN de lijnen moeten blijven.je zou verwachten dat aanwonende automobilisten het goede voorbeeld geven... NEE DUS..deze zaken handhaven komt de veiligheid ten goede...doen dus

Liemers