Volledig scherm
Veel belangstelling voor nieuwe huizen op locatie in Zevenaar © DG

Het is dringen om een woning op Woonpark BAT in Zevenaar te bemachtigen

ZEVENAAR - De eerste verkoopronde van het nieuw te bouwen Woonpark BAT in Zevenaar trok zaterdag veel bekijks. Het was dringen geblazen in Het Musiater, waar de informatiebijeenkomst werd georganiseerd. 

Stipt om 10.00 opende de deuren en de lange rij ongeduldige en bovendien nieuwsgierige wachtenden druppelden stapsgewijs binnen.  

Op het terrein waar ooit de Turmac-fabrieken stonden, verrijst de komende jaren Woonpark BAT.  Vanaf de zomer van 2019 start de bouw van 114 woningen en 24 appartementen in het centrum van Zevenaar.

,,Het streven is om de eerste woningen in de zomer van 2020 op te leveren’’, zegt Berrit Simon, projectleider van het Woonpark. Volgens Simon kan de bouw van de appartementen iets langer duren. 

Adviseurs

Zaterdag gingen drie van de vijf deelbuurten in de verkoop. Belangstellenden van allerlei leeftijdscategorieën konden zich in drie rondes te goed doen aan informatie of in gesprek gaan met een van de aanwezige adviseurs.

 ,,We willen mensen de tijd geven om zich rustig te oriënteren. Het gaat toch om de aankoop van een huis, een hele stap. Er waren van tevoren al ruim 150 aanmeldingen. We hebben daarom gekozen om de ruim hen op te delen in rondes’’, aldus Simon. 

Ook de bezoekers waren erg te spreken over deze opzet van de verkoop. Een van hen was Hans van Eijck. Samen met zijn partner wil hij graag weer in Zevenaar gaan wonen en dus spreekt dit project hen erg aan. ,,De bijeenkomst is erg informatief en je krijgt een goed beeld van het project’’, aldus Van Eijck. Zelf zou hij graag op het voormalige Turmac-terrein wonen: ,,Dit is een mooie kans, die wil je niet laten schieten.’’

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers