Hier komt de snelweg A15 straks te liggen

DUIVEN - Ook al laat de aanleg van de snelweg A15 nog een paar jaar op zich wachten, bij Groessen, Duiven en Zevenaar is al goed in het landschap te zien waar de weg straks komt te liggen. Dat heeft alles te maken met de voorbereidende werkzaamheden. 

Om de aanleg van de nieuwe snelweg mogelijk te maken, moeten kabels en leidingen worden verlegd. Die werkzaamheden zijn in mei begonnen en duren zoals het er nu naar uit ziet tot december 2019. Zo verlegt de Gasunie hoofdgasleidingen, Vitens drinkwaterleidingen, Liander elektriciteitskabels en Waterschap Rijn en IJssel rioolpersleidingen. 

Op zijn vroegst kunnen we in 2022 over de nieuwe snelweg rijden die knooppunt Ressen verbindt met de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De Raad van State moet nog een tracébesluit nemen voor de A15 en de verbreding van de A12 die daarmee samenhangt. Daar tegen zijn 62 beroepschriften ingediend. Raad van State oordeelt er komend jaar over. 

Uitkijken

De gemeentebesturen van Zevenaar, Duiven, Westervoort, Doetinchem en Montferland kijken uit naar de komst van de nieuwe snelweg. De regio Liemers loopt vast. Dagelijks staan er files bij Zevenaar en Duiven. Arnhem vormt voor het verkeer steeds meer een bottleneck. Er hoeft maar iets te gebeuren en de regio staat muurvast. Een paar weken geleden nog. Toen sloot Rijkswaterstaat een rijstrook op de IJsselbrug bij Westervoort met lange files als gevolg.

Volledig scherm
Beeld vanuit de lucht van de werkzaamheden aan de toekomstige A15. Centraal is de huidige A12 te zien. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Het toekomstige tracé van de A15 is vanuit de lucht goed zichtbaar. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Het toekomstige tracé van de A15 tussen Zevenaar en Duiven vanuit de lucht. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers