Sophie, Kumar, Niranka en Kim (VLNR).
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie, Kumar, Niranka en Kim (VLNR). © Rolf Hensel

Hoe 4 volwassenen nog worstelen met hun adoptie: ‘Vrouw op de foto op mijn nachtkastje bleek niet mijn moeder’

Juichen doen ze niet. Maar dat adopties uit het buitenland zijn stopgezet, is wel de enige juiste beslissing, zeggen Kim, Sophie, Niranka en Kumar. Nog altijd twijfelen ze over wie ze werkelijk zijn. ,,Ik heb jarenlang een foto op mijn nachtkastje gehad van een onbekende vrouw die niet mijn echte moeder is.’’

2 reacties

 • Lia Verheij-Tobé

  1 jaar geleden
  Sorry, eigenlijk had ik het over de reactie van G.J. Guilik. Dus mijn tegenreactie is voor hem/haar bestemd.
 • Lia Verheij-Tobé

  1 jaar geleden
  Jammer Kumar, dat je zo'n hard oordeel hebt over de adoptie. Zeker over de beweegredenen van adoptieouders die jij aangeeft . Ik vind dit bikkelhard, onterecht en je doet hier heel veel mensen verdriet mee. Vergeet niet dat het voor de meesten al ongeveer 35 jaar geleden is en dat de wereld er toen heel anders uitzag. Ik denk niet dat er veel adoptieouders zijn die een verkeerde motivatie hadden om te adopteren. Wijzelf hebben met de beste bedoelingen gehandeld.
 1. Geadopteerde Maya: ‘Ik ben gekocht. Mijn ouders neem ik niks kwalijk, de overheid wel’
  PREMIUM

  Geadopteer­de Maya: ‘Ik ben gekocht. Mijn ouders neem ik niks kwalijk, de overheid wel’

  De kinderwens van ouders heeft bij adoptie uit het buitenland te lang voorop gestaan. Dat had het belang van het kind moeten zijn, vinden Maya Kik uit Yerseke en Marleen Paardekooper uit Oostkapelle. Maya is geadopteerd, Marleen is adoptiemoeder. Een tijdelijke stop op adopties uit het buitenland om beter toezicht te regelen op een zorgvuldige gang van zaken, dat kan. Maar omwille van de kinderen moet adoptie uit het buitenland wel mogelijk blijven, vindt zij.

Liemers