De tunnelbak voor de Betuweroute, met daarachter eerst de dijk en daarna het Pannerdensch Kanaal. De door te trekken A15 komt links daarvan - iets eerder heeft die het spoor van zuid naar noord gekruist - op een talud te liggen, om met een brug de rivier over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
De tunnelbak voor de Betuweroute, met daarachter eerst de dijk en daarna het Pannerdensch Kanaal. De door te trekken A15 komt links daarvan - iets eerder heeft die het spoor van zuid naar noord gekruist - op een talud te liggen, om met een brug de rivier over te steken. © Erik van 't Hullenaar

Hoe de A15-tunnel van tafel verdween: ‘Het is idioot, er is zóveel moeite voor gedaan’

ANGEREN - Onbegrip en een storm van kritiek. Hoe kan het dat de A15 met een brug dwars door een natuurgebied is gepland? Dit terwijl de Betuweroute wél in een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal ligt.

12 reacties

 • W W

  10 maanden geleden
  Nou, meteen stoppen met dit belachelijke project en ideeën als doortrekken naar oud-dijk. Hele omgeving wordt vernield voor Arnhem, laten ze bij Arnhem de pley route maar groter maken. Hier hebben we niets aan.
 • Henry Ebbers

  10 maanden geleden
  Het is belachelijk dat dit allemaal zo lang moet duren. De A15 had er al 20 jaar moeten liggen. Iedereen weet dat in de file staan en extra kilometers slecht zijn vor het milieu! Maar het is net als alles wat de milieu freaks willen, alles wat ze doen werkt averechts. Kijk naar biocentrales, EV's en windmolens. Dit zijn de slechtste maatregels die je kunt doen voor het milieu. Biocentrales hebben vele miljarden gekost en vervuilen het ergste van alles, EV's idem dito. Gewoon aanleggen
 • Rock Witten

  10 maanden geleden
  Als je met de HSL van Rotterdam-Centraal naar Amsterdam-Centraal gaat gaat die trein kilometers lang onder de grond, maar ja dat is het westen daar kan het wel, echt achterlijk.
 • Johann Janssen

  10 maanden geleden
  er worden binnenkort miljarden uitgegeven om wegen enz. te verbeteren. zodat defensie met hun zware materiaal gebruik kunnen maken van de het nederlandse infranet.
 • Louis Jansen

  10 maanden geleden
  Nog even en heel Nederland gaat op slot tenminste, daar waar het gaat over bouwprojecten terwijl die hard nodig zijn. Lang leven de milieulobby.

Liemers