De tunnelbak voor de Betuweroute, met daarachter eerst de dijk en daarna het Pannerdensch Kanaal. De door te trekken A15 komt links daarvan - iets eerder heeft die het spoor van zuid naar noord gekruist - op een talud te liggen, om met een brug de rivier over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
De tunnelbak voor de Betuweroute, met daarachter eerst de dijk en daarna het Pannerdensch Kanaal. De door te trekken A15 komt links daarvan - iets eerder heeft die het spoor van zuid naar noord gekruist - op een talud te liggen, om met een brug de rivier over te steken. © Erik van 't Hullenaar

Hoe de A15-tunnel van tafel verdween: ‘Het is idioot, er is zóveel moeite voor gedaan’

ANGEREN - Onbegrip en een storm van kritiek. Hoe kan het dat de A15 met een brug dwars door een natuurgebied is gepland? Dit terwijl de Betuweroute wél in een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal ligt.

9 reacties

 • W W

  2 jaar geleden
  Nou, meteen stoppen met dit belachelijke project en ideeën als doortrekken naar oud-dijk. Hele omgeving wordt vernield voor Arnhem, laten ze bij Arnhem de pley route maar groter maken. Hier hebben we niets aan.
 • Rock Witten

  2 jaar geleden
  Als je met de HSL van Rotterdam-Centraal naar Amsterdam-Centraal gaat gaat die trein kilometers lang onder de grond, maar ja dat is het westen daar kan het wel, echt achterlijk.
 • Louis Jansen

  2 jaar geleden
  Nog even en heel Nederland gaat op slot tenminste, daar waar het gaat over bouwprojecten terwijl die hard nodig zijn. Lang leven de milieulobby.
 • Kees van Eijk

  2 jaar geleden
  Als het maar in het westen van het land moet gebeuren was die tunnel er al lang geweest. Kijk nu maar naar de situatie A27 rond Utrecht komt er geld geen probleem
 • M. Peters

  2 jaar geleden
  Misschien kan je een kleine brug maken, daar die paar treinen over laten rijden en de huidige tunnel iets vergroten en daar alsnog een weg doorheen leggen? Is dat niet goedkoper?