Hoe windmolens Gelderland hopeloos verdelen

ANGERLO/ NIJMEGEN - In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart trekt De Gelderlander door de regio om te zien welke thema’s leven onder inwoners van Gelderland. In aflevering 1: hoe moet de provincie omgaan met windenergie?

Het is stil te midden van de vele weilanden bij Angerlo. Wanneer de wind vanuit het westen komt, kun je zo af en toe een vrachtwagen over de snelweg A12 horen rijden. En wie heel goed luistert, krijgt wat mee van het geluid van een schip op de IJssel. ,,Verder is het hier akelig stil’’, zegt Jan Jaap Tiemersma (60).

Tiemersma prijst zich gelukkig met zijn gerenoveerde boerderij met een ‘prachtig’ uitzicht op het serene en open landschap. Nu nog wel. Aan het einde van dit jaar komen vier windmolens met een lengte van 149 tot 185 meter voor zijn woning te staan, waarvan één op ongeveer 500 meter afstand. Hij vraagt zich af of hij ooit nog van zijn omgeving kan genieten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers