Hoeveelheid poepbacteriën Rhederlaag acceptabel: ‘Niks mis met het water hier’

VIDEOGIESBEEK/LATHUM - Claudio Maroni (52) uit Westervoort loopt donderdag met zijn luchtbed onder de arm naar de waterrand van het Rhederlaag. ,,Ik was straks lekker aan het dobberen toen ik iemand hoorde zeggen dat het water was afgekeurd. Maar volgens mij is er niks mis mee. Het is heerlijk!”

Maroni heeft gelijk. De hoeveelheid poepbacteriën in recreatieplas Rhederlaag is weer op een acceptabel niveau. Dat is gebleken na onderzoek door de provincie. Die trof vorige week verhoogde concentraties intestinale enterokokken in het zwemwater bij de Giese Kop en het Bahrse strand. Zwemmen werd daarom ontraden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlanders crashten in gestolen Audi RS3
    VIDEO

    Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlan­ders crashten in gestolen Audi RS3

    EMMERIK / ZEVENAAR - Twee mannen die omkwamen bij een verkeersongeluk op de A12 bij Zevenaar hadden kort daarvoor met een derde verdachte geprobeerd een geldautomaat te kraken in Emmerik. Het drietal onderbrak de plofkraak om nog onduidelijke redenen. Van die poging zijn wel videobeelden waarop de drie te zien zijn. Op die beelden is ook het kenteken te zien van de in Herne gestolen grijze Audi RS3 waarin zij later verongelukten.

Liemers