Hond zat vast, brandweer ontdekt groot visnet in Putmanskrib bij Herwen na grote paniek

VIDEO en UPDATEHERWEN - De brandweer is uitgerukt op het water van de Putmanskrib in Herwen nadat een hond bijna verdronken was. Via 112 kwam de melding binnen dat een hond te water zou zijn geraakt en er niet meer uit kon komen. 

De hond is tijdens het uitlaten het water ingegaan ter hoogte van de Bijland in Herwen. Het dier kwam na een tijdje zwemmen vast te zitten in het water. De eigenaresse zag haar hond in paniek raken doordat hij niet meer verder kon. Zij belde ten einde raad de brandweer die met spoed naar Putmanskrib kwam. 

Net toen de eigenaresse zelf het water wilde ingaan, vlak voordat de brandweer arriveerde, kwam de hond op eigen kracht los en kon naar de kant komen.

Groot visnet aangetroffen

De brandweer is op onderzoek uitgegaan hoe de hond bekneld was geraakt. Op het water stelde de brandweer vast dat er een groot visnet van enkele tientallen meters lang in het water lag. De brandweer heeft dat net samen met de havenmeester weggehaald. 

Volledig scherm
De brandweer ontdekt een tientallen meters lang visnet in het water van bij de Putmanskrib in Herwen. © Eastview Media

Een kwalijke zaak

Inmiddels is bekend dat het net is geplaatst door de beroepsvisser die de visrechten heeft in het betreffende water. Volgens de coördinator van de brandweer is het net op het strand gelegd en heeft de visser te horen gekregen waar hij zijn net kan terugvinden. 

De plas valt niet onder het beheer van de havenmeesters van Lobith. Zij verbazen zich wel over de ligging van zo'n groot visnet vlak tegen de kant van de plas aan. Met alle risico's van dien, zoals met de hond die verstrikt raakte in het net.  Een kwalijke zaak, noemt een van de havenmeesters het. 

Volledig scherm
De brandweer zoekt met een bootje de Putmanskrib in Herwen af naar een hond. © Eastview Media

Liemers