Volledig scherm
In felgekleurde gele hesjes fietsen leerlingen van de basisscholen Lindenhage en het Kofschip van en naar hun tijdelijke schoolgebouwen in de wijk Schrijvershoek. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Honderden leerlingen peddelen in gele hesjes door Zevenaar: veiliger op de fiets

ZEVENAAR  Leerlingen van Lindenhage en het Kofschip peddelen in felgekleurde hesjes door Zevenaar. Nu de nieuwbouw van de basisscholen aan de Platanenlaan in volle gang is, gaan veel kinderen vanuit de wijk Zonnemaat op de fiets naar hun tijdelijke school in de wijk Schrijvershoek. Een ritje van ongeveer 2 kilometer.

De 258 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van basisschool Lindenhage en alle 222 leerlingen van het Kofschip kregen van kinderdagverblijf Zonnekinderen een hesje cadeau. ,,Zo kunnen ze veiliger door het verkeer”, zegt Dorein Schoten, unitleider bij Lindenhage. ,,Met zo’n hesje vallen ze beter op.”

Het fietstochtje vanaf Zonnemaat naar het tijdelijke onderkomen van de basisscholen duurt ongeveer tien minuten. ,,Het is niet ver”, beaamt Scholten, ,,maar voor de kinderen en ook voor de ouders is het best een dingetje. Een kind uit groep 5 of 6 heeft nog geen verkeersdiploma. Bovendien moeten veel ouders een jonger broertje of zusje naar de onderbouw van Lindenhage brengen. Die kinderen zitten in de units aan de Platanenlaan.”

Tekst loopt door onder foto.

Volledig scherm
Ver- en nieuwbouw van de basisscholen aan de Platanenlaan. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

De bouw van de nieuwe scholen aan de Platanenlaan is naar verwachting medio volgend jaar afgerond. Dan vormen Lindenhage en het Kofschip een IKC (integraal kindcentrum) met kinderopvang Zonnekinderen. Vooruitlopend op die nieuwe samenwerking deed Zonnekinderen de hesjes cadeau, vertelt Scholten.

Tijdelijk verhuisd

Vanwege de ver- en nieuwbouw zijn alle leerlingen van het Kofschip tijdelijk verhuisd naar de voormalige Schrijvershof aan de Guido Gezellestraat. De groepen 5 tot en met 8 van Lindenhage zitten in het voormalige gebouw van de Fonkelsteen aan de Da Costastraat. Leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 van Lindenhage bivakkeren nog in de houten noodgebouwen aan de Platanenlaan.

Volledig scherm
Het tijdelijke onderkomen van 258 leerlingen van Lindenhage aan de Da Costa straat/ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers