Huizen scheuren door droogte: steeds meer klachten bij gemeenten

VideoZEVENAAR -  Als gevolg van het extreem lage grondwater door de buitengewoon droge zomer zijn veel huizen aan het verzakken en het scheuren. Alleen al bij de gemeente Zevenaar zijn vele tientallen gevallen bekend van huizen die ineens grote scheuren vertonen. Maar ook elders hebben huizen schade opgelopen.

15 reacties

 • EEE

  2 jaar geleden
  Dat is ook niet zo gek omdat de aanwezigheid van de mens en stedenbouw er inmiddels voor gezorgd heeft dater miljoenen bomen de grond uit zijn getrokken waar ze juist voor onze gezonde lucht, gezond verstand (innerlijke rust) en stabiele grond hadden kunnen zorgen. Maar de mens heeft de voorkeur voor beton en bakstenen. Tsja.
 • EEE

  2 jaar geleden
  Maar een verzekering, overheidsinstantie of de buurman heeft ook geen invloed op wat er natuurtechnisch gezien onder je huis gebeurt dus op de lange termijn hoeven we niet te verwachten dat we met een schuldvingertje kunnen wijzen om ergens financieel verlies goed te maken. De wereld verandert, fysiek, en daar hebben wij een aandeel aan (hoe klein of groot ook) en dat zullen we moeten slikken. Niet verhalen.
 • Rijnwaardenaar

  2 jaar geleden
  Het is eigenlijk heel simpel , nagenoeg nergens in NL kun je zonder te heien bouwen. Een z.g. plaatfundering is (wees allemaal eerlijk) een eerste besparing op de bouwkosten. NL is nu eenmaal een gebied waar de diverse rivieren grond (klei) hebben afgezet en daar willen we op bouwen.Ik vind het wel tegenstrijdig dat een huiseigenaar verantwoordelijk is voor alles wat er op en ONDER zijn huis gebeurd. Volgens mij gaat het grondrecht niet tot aan China. En daarbij heeft de huiseigenaar totaal geen enkele invloed op hetgeen er onder zijn huis gebeurd.
 • theo70

  2 jaar geleden
  Die scheur waar hij naar wijst, zit boven een dilatatie in een betonbalk, maar de dilatatie loopt niet door in het metselwerk. Dat had wel gemoeten, dus daar zou het ook gaan scheuren zonder dalende grondwaterstand. Die andere scheuren zijn natuurlijk wel een probleem, al zal het huis er zeker niet door gaan instorten.
 • Harry

  2 jaar geleden
  En je kan wel water infiltreren, maar als er net zoals op de foto twee reuze bomen naast je huis staan dan zie je ook gelijk waar dar water naar toe gaat verdwijnen.
 1. Het hoofd van ijszwemmer Albert wilde nog wel, maar zijn lichaam niet: ‘Onderkoeling sloeg keihard toe’
  PREMIUM
  2

  Het hoofd van ijszwemmer Albert wilde nog wel, maar zijn lichaam niet: ‘Onderkoe­ling sloeg keihard toe’

  ZEVENAAR - Terwijl half Nederland op het ijs stond, dook Albert Stienezen zondag in het water voor een bijna onmenselijke missie. Onder erbarmelijke omstandigheden wilde de Zevenaarder de zogenoemde ijsmijl van ruim 1,6 kilometer voltooien. Toen hij iets over de helft was, staakte hij echter zijn strijd. Stienezens hoofd had nog totale focus, maar zijn lichaam sputterde tegen.
 2. Coronasteun voor Zevenaarse middenstander bij nieuwe website of app; ook hulp in andere gemeenten mogelijk
  PREMIUM

  Coronas­teun voor Zevenaarse middenstan­der bij nieuwe website of app; ook hulp in andere gemeenten mogelijk

  ZEVENAAR/ DUIVEN/ DIDAM - Middenstanders die online beter zichtbaar willen zijn, kunnen bij de gemeente Zevenaar coronasteun aanvragen om dat mogelijk te maken. Ze komen in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 2500 euro. Dat geld kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor het vernieuwen van hun website, het ontwikkelen van een app of het opstarten van een webshop.
 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

Liemers