Volledig scherm
Alle Liemerse prijswinnaars bij elkaar. © Theo Kock

Hulde voor tennisser Koolhof én zijn trainer Marco Kroes bij uitreiking Liemerse Sportprijs

ZEVENAAR - In Het Musiater in Zevenaar werden gisteravond zes prijzen uitgereikt aan sporters die dit jaar goed presteerden. Dat gebeurde voor de tweede keer in deze vorm, in een goed gevuld theater.

Voor Wesley Koolhof was het gisteren een bijzondere avond. De 30-jarige Duivense tennisser, wereldtopper in het dubbelspel, werd uitgeroepen tot AeroFitt Sportman van het Jaar 2019 in de Liemers. Bijzonder was ook dat zijn trainer en plaatsgenoot Marco Kroes een prijs pakte; die van sportcoach van het jaar. ,,Ik ben wel blij dat ik hem heb, anders had ik dit een jaar lang van Marco moeten horen'', zei de succesvolle sporter, die dit jaar vier ATP-toernooien won en een twaalfde plek op de wereldranglijst bereikte.

Pieken en dalen

Voor Koolhof was het een jaar van pieken en dalen, dat laatste vanwege het overlijden van zijn vader en voetbalcoach Jurrie Koolhof (59), op 28 januari. De Graafschaptrainer Mike Snoei, die de belangrijkste prijzen uitreikte, refereerde aan de dood van voetballer, trainer en scout Jurrie Koolhof.

Snoei woont ruim twintig jaar in Didam en is met zijn gezin verknocht geraakt aan de Liemers. ,,Jouw vader en ik waren generatiegenoten. We hebben tegen elkaar gevoetbald, later werden we als trainers collega's. Als je in zo'n moeilijk jaar zo goed presteert, is dat extra knap'', prees hij tennisser Wesley.

Bregje Sloot

Het was de tweede keer in deze vorm dat de Liemerse Sportprijs werd uitgereikt. Plaats van handeling was ditmaal een uitstekend bezet theater Het Musiater in Zevenaar. Het evenement is een initiatief van de regiocampagne De Liemers Helemaal Goed, in samenwerking met de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en Doesburg en de sportredactie van De Gelderlander.

In totaal werden zes prijzen uitgereikt tijdens het uitstekend georganiseerde gala. AeroFitt Sportvrouw van het Jaar werd atlete en middenafstandsloopster Bregje Sloot uit Lobith. Het 19-jarige talent is Nederlands kampioen bij de A-junioren op de 400 en 800 meter en behaalde bij het NK voor senioren een derde plek.

Streetdance

Het sportteam van het jaar werd het D-Unit Danceteam, dat alle internationale prijzen in streetdance won. Als grootste Liemerse sporttalent werd hockeyster Bo van Kempen uit Zevenaar gekozen. Para-amazone Demi Vermeulen uit Zevenaar kreeg de prijs voor beste aangepaste sporter van de regio.

Meer dan zesduizend inwoners van de regio hebben hun stem via internet uitgebracht voor de verkiezingen. Zes deskundige juryleden, onder wie coördinator Raymond Willemsen van de sportredactie Achterhoek en Liemers van deze krant, legden ook gewicht in de schaal. Per categorie waren twee of drie kandidaten genomineerd.

,,Ik hoop dat dit evenement nog jaren blijft bestaan'', vatte prijswinnaar Wesley Koolhof de avond samen.

Liemers