Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Hulp voor door corona getroffen sportclubs in Liemers

ZEVENAAR - Sportclubs in de Liemers krijgen het financieel steeds moeilijker nu door het coronavirus alle competities gestopt zijn. In enkele gevallen kunnen ze aankloppen voor extra hulp in hun gemeente.

Omdat alle sportclubs al sinds donderdag 12 maart gesloten zijn en veel inkomsten mislopen, kunnen ze via de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) een eenmalige bijdrage van 4.000 euro ontvangen.

Ook heeft de voetbalbond KNVB besloten de bondscontributies voor de maanden april en mei niet te berekenen.

Ook gemeenten in de Liemers reiken soms de helpende hand. ,,Het zijn uitzonderlijke tijden, zeker ook voor sportclubs”, zegt communicatie-adviseur Josine Groen-Loeven van de gemeente Doesburg. ,,Wat betreft het laten vervallen of opschorten van de huur bekijken wij dit per geval. Natuurlijk hebben wij een aantal verzoeken gekregen en hierbij bekijken wij wat de gemeente hierin kan betekenen. Op 31 maart is tijdens de vergadering van burgemeester en wethouders besloten om uitstel te verlenen voor de zakelijke, gemeentelijke belastingen tot 1 september. Dit geldt ook voor sport. Wij zijn als gemeente verder altijd bereid om met verenigingen het gesprek aan te gaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers