Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar. © BSR Agency

Huntelaar schenkt Ajax-shirt voor veiling Angerlo Vooruit

ANGERLO - Ajax-voetballer Klaas-Jan Huntelaar stelt een van zijn wedstrijdshirts beschikbaar voor de veiling van Angerlo Vooruit komende vrijdag. De voetbalclub mag kiezen tussen een thuisshirt of het shirt dat de Achterhoekse spits vorig jaar droeg tijdens het uitduel met FC Groningen. 

De veilingcommissie kiest zeer waarschijnlijk voor het klassieke rood met witte thuisshirt, al is de keuze moeilijk  Het donkere uitshirt gedragen tegen FC Groningen is namelijk een shirt met een verhaal. Ajax won met veel moeite en invaller Klaas-Jan Huntelaar scoorde tien minuten voor tijd de enige goal.

 ,,En hij moest vlak daarna met rood van het veld. Toch denken wij dat het rood en wit aan de muur meer wordt gewaardeerd door de bezoekers van de veiling”, vertelt Roy Kappert, jeugdtrainer van Angerlo Vooruit en eigenaar van grand-café De Waag in Doesburg, waar de veiling plaatsheeft.

6.000 euro

Klaas-Jan Huntelaar is vrijdag zelf aanwezig bij de veiling, net als voormalig Angerlo Vooruit-voetballer en RTL Nieuwslezer Peter van Zadelhoff.  ,,Veel veilingstukken staan al online en er kan tot en met woensdag op worden geboden. Ik durf nu al te zeggen dat we de 6.000 euro zijn gepasseerd en daar zijn we heel trots op”, aldus Kappert, die de volledige omzet van de avond aan hapjes en drankjes ter beschikking stelt aan Angerlo Vooruit.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de inrichting van het nieuwe clubgebouw. Daar is circa 60.000 euro voor nodig. Verwacht wordt dat de kantine in het voorjaar van 2020 in gebruik wordt genomen. Angerlo Vooruit bouwde eerder nieuwe kleedkamers. 

De veilingstukken kunnen bekeken worden via de website  www.angerlovooruit.nl/veiling

Liemers