Volledig scherm
Het kantoor van Baston Wonen langs de A12 bij Zevenaar. © DG

Huurders iets minder tevreden over Baston Wonen

ZEVENAAR - Huurders van Baston Wonen zijn iets minder tevreden over de Zevenaarse woningcorporatie dan vorig jaar.

Dat blijkt althans uit de Aedes benchmark over 2016. Aedes is de landelijke branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. De brancheorganisatie onderscheidt vijf groepen: van koplopers tot staartgroep. Baston Wonen wordt 'voor de staartgroep' geclassificeerd. „Onze huurders waardeerden ons vorig jaar met een 7,8”, zegt Sandra van Zaal, directeur-bestuurder van Baston Wonen. „Dit jaar is de waardering een 7,5."

Bezuinigingen
Van Zaal wijt de afgenomen klanttevredenheid aan de bezuinigingen van de Zevenaarse woningcorporatie. 'Een nieuwe balans tussen sober, betaalbaar en tevreden' is het motto van Baston voor de komende jaren. „Door de bezuinigingen zijn we mogelijk wat meer op onszelf gericht geweest”, zegt Van Zaal. „We hadden te maken met de interne onrust die een reorganisatie met zich meebrengt. Vroeger kon bij Baston Wonen heel veel. Die tijd is voorbij.”

Wensen
Ze doelt op het inwilligen van wensen van huurders. „Je wilde als huurder een vaste trap naar zolder? Dan kreeg je in het verleden een vaste trap naar zolder. We zeggen tegenwoordig steeds vaker nee. Als vroeger een huurder vertrok en het huis achterliet met een bruin geverfde muur, fristen wij de woning op door de muren wit te verven. We leveren woningen niet meer tiptop op. Dat zie je terug in de waardering.”

Baston Wonen heeft 4.000 woningen in bezit. De woningcorporatie bespaarde afgelopen jaar 400 euro per woning. Daarmee kwamen de bedrijfslasten per woning op ruim 900 euro.

Liemers