Huurders in de stress om gedwongen vertrek: ‘Juvenaat is spotgoedkoop, nu zitten we ineens verlegen om huisvesting’

met videoZEVENAAR - De huurders van de werkruimtes in het Juvenaat in Zevenaar zitten met hun handen in het haar. Zij kregen onlangs te horen dat ze binnen een half jaar moeten opkrassen, omdat in het iconische pand aan de Babberichseweg 155 zorgwoningen komen.

7 reacties

 • R.W. Eshoff

  2 maanden geleden
  N.a.v. de verkoop van het Juvenaat is op de website van Baston o.a. het volgende te lezen: "Baston Wonen heeft het Juvenaat verkocht. De koopovereenkomst is getekend en zo mogelijk vindt de levering dit jaar plaats. De koper wil samen met de winnaar van de SteenGoed Challenge, JRC Architecten en VRX urban development, het gebouw transformeren. Hun plan is om het voorgebouw in grote lijnen te handhaven als verzamelgebouw voor bedrijven, verenigingen en kunstenaars (...)"
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Tja, dat weet je als je zo'n ruimte quasi gratis ter beschikking krijgt. Dan moet je er op korte termijn uit kunnen. En zoals Harry al schrijft: Er zijn op het moment belangrijkere zaken dan het ter beschikking stellen van een hobbyruimte.
 • Harry Nak

  2 maanden geleden
  Ik kan me voorstellen dat er op het moment andere prioriteiten zijn dan goedkope hobbyruimtes.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Voor zorgburo de Liemers is het niet erg, die hebben mij ook zo op straat gezet 🤷
 • Joris de Vries

  2 maanden geleden
  Dit kan geen verrassing zijn, 20 - 25 jaar geleden waren er al plannen met dit gebouw en moest o.a. de tafeltennisvereniging weg van de zolder. Het nieuwe plan klinkt in elk geval als een plan dat het voortbestaan van het gehele pand garandeert. Er zijn in de gemeente zat leegstaande scholen en panden te vinden en verenigingsgebouwen die niet continu benut worden. Kansen zat lijkt me voor alle huidige huurders van het pand.
 1. Kunstcollectief vreest voor plek in het Juvenaat in Zevenaar
  PREMIUM

  Kunstcol­lec­tief vreest voor plek in het Juvenaat in Zevenaar

  ZEVENAAR – Ze hebben de ruimte, de kunstenaars, de kunstclub een fotograaf en de twee yoga-trainers op de tweede verdieping van het Juvenaat in Zevenaar. Kostbare ruimte voor kunstenaars qua omvang, lichtinval, vrijheid en kosten. Kostbaar voor eigenaar woningcorporatie Baston Wonen die de ruimte tegen lage tarieven verhuurt. Wat gebeurt er als de nieuwe plannen met het voormalige klooster realiteit worden? De kunstenaars maken zich zorgen.

Liemers