Volledig scherm
PREMIUM
De Carrefour is met name in Frankrijk, België en Italië een bekend voorbeeld van een hypermarkt. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ © BELGA

Hypermarkt niet welkom in Zevenaar: concurrentie voor supermarkten te groot

ZEVENAAR - Zevenaar werkt niet mee aan de komst van een zogenoemde hypermarkt aan de Ampèrestraat. Zo’n hypermarkt verkoopt behalve levensmiddelen ook andere artikelen. In Frankrijk (hypermarché) en Spanje (hipermercado) komt dit type winkel vaak voor in grote steden. 

Zevenaar ziet een levensmiddelenwinkel niet zitten op Tatelaar. De gemeente wil op dit bedrijventerrein meer detailhandel in bijvoorbeeld meubels, badkamers, sanitair of vloerbedekking. Ook kleinschalige productiebedrijven zijn er welkom.

De aanvraag voor de hypermarkt was ingediend voor het voormalige terrein van het landbouwmachinebedrijf Kamps de Wild. Dat perceel staat al een tijdje te koop. Het plan voor de hypermarkt bestrijkt op Tatelaar een oppervlakte van pakweg 4.500 vierkante meter. Een forse concurrent voor de supermarkten elders in Zevenaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers