Volledig scherm
Tientallen mensen kwamen zaterdag hun laatste rondjes draaien op de ijsbaan in Zevenaar. © Theo Kock

IJsbaan Zevenaar groot succes, dus volgend jaar weer!

ZEVENAAR - Met zo’n 25.000 bezoekers voor de overdekte kunstijsbaan was de eerste editie van Zevenaar op IJs een groot succes. ,,En het smaakt naar meer, dus we komen volgend jaar zeker terug”, zegt bestuurslid Thomas Povel van Zevenaar op IJs, dat gehoopt had op 10.000 bezoekers. Het zijn er dus 2,5 keer zoveel geworden.

De ijsbaan was zaterdag voor het laatst dit seizoen open, en tientallen schaatslustigen van jong tot oud bonden de schaatsen nog eenmaal onder voor de laatste rondjes. Om 20.00 uur werden de machines uitgezet en begon het ijs te smelten. Om dit te markeren was er een smeltfeest, met onder meer livemuziek en drank.

Over gevreesde parkeerproblemen rond de baan langs de Oude Doesburgseweg zegt het ijsbaanbestuur weinig klachten te hebben gehad. Maar of de ijsbaan komende winter op dezelfde plek terugkeert is nog niet zeker, dat hangt volgens het bestuur van Zevenaar op IJs nog af van de evaluatie met de gemeente Zevenaar en omwonenden. ,,Maar dat we terugkomen staat vast. Al die lachende gezichten van de kinderen, dat is waar je het uiteindelijk toch voor doet.”

Overigens is pas over een paar dagen alles helemaal weg, want het duurt ongeveer drie dagen voor de ijslaag van 20 tot 30 centimeter dik volledig is gesmolten. Pas daarna kunnen ook de laatste elementen opgeruimd worden.

Ook 5 kilometer verderop, in Duiven, lag weer een grote overdekte ijsbaan. Die ging vorige week al dicht en trok dit seizoen wederom zo’n 100.000 schaatsliefhebbers.

Volledig scherm
De laatste rondjes op de ijsbaan van Zevenaar zitten erop. © Theo Kock

Liemers