Er gaat volop gebouwd worden in de Liemers. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Er gaat volop gebouwd worden in de Liemers. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Nederlandse Freelancers

In de komende tien jaar zijn er duizenden nieuwe huizen nodig voor de Liemers

ZEVENAAR - Er moeten in de Liemers de komende tien jaar vier- tot vijfduizend nieuwe woningen bij komen. Nu is er vraag naar vijfhonderd huizen per jaar in het gebied. Naar verwachting neemt dat aantal nog toe.

2 reacties

  • Adrie

    12 maanden geleden
    Er is in Nederland een enorme schaarste aan betaalbare huurwoningen. In dat licht bezien is het 'misdadig' dat Vivare in Westervoort zes woningen, die met eenvoudige middelen gerenoveerd en verduurzaamd kunnen worden, wil slopen. Die zes woningen en het gebied waar ze staan zijn bovendien door de gemeenteraad aangewezen als van historisch culturele waarde. Zes woningen worden zo aan de voorraad onttrokken waardoor woningzoekenden nog langer moeten wachten op een betaalbare huurwoning. 
  • Joris

    1 jaar geleden
    Ze worden wakker... Deze woningen hadden er al moeten staan !Men had in 2010 al moeten beginnen, midden in de economische crisis, dan waren er honderden bouwbedrijven niet failliet gegaan en hadden we de problemen met de huidige ZZP-ers ook niet gehad.Dan had het grootste deel van die woningen er al gestaan en hadden veel jongeren een woning kunnen hebben en ouderen betaalbaar door kunnen schuiven, indien gewenst... Maar ja, de Politiek bleef op zijn handen zitten... 

Liemers