Informatiebijeenkomst over Hal12 in Zevenaar

VideoZEVENAAR - Inwoners van het Zevenaarse centrum zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over Hal12, woensdagavond 29 augustus. De voormalige fabriekshal naast het gemeentehuis aan de Kerkstraat wordt verbouwd. 

Hal12 moet het nieuwe culturele hart van de Liemers worden. Dat gebeurt onder het motto 'podium voor samenwerking'. Met de verbouwing wordt in september begonnen. Naar verwachting is de opening in september 2019. De bibltiotheek verhuist al in april volgend jaar naar Hal12. Ook onder meer Filmhuis Zevenaar, het Liemers Museum en de Volksuniversiteit krijgen onderdak in Hal12. Regionale Sociale Dienst de Liemers was in juli 2017 de eerste die zijn intrek nam in de voormalige fabriekshal.

Bouwverkeer

Bouwverkeer rijdt via de Babberichseweg het terrein op. De entree van RSD de Liemers is tijdens de werkzaamheden aan de linkerzijde van het complex. De fietsenstalling voor medewerkers van de gemeente Zevenaar heeft momenteel tijdelijk een plek onder een overkapping voor het gemeentehuis.

128 adressen

Voor de bijeenkomst, woensdagavond in de patio van het gemeentehuis, zijn 128 adressen aangeschreven. Bezoekers krijgen een toelichting op onder meer het concept, de samenwerking tussen diverse partijen en de architectonische uitwerking. Ook is er een toelichting op bouwplanning, bouwverkeer en parkeeroplossingen. Belangstellenden kunnen een rondleiding door het gebouw krijgen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. 

Regionale Sociale Dienst de Liemers was in juli vorig jaar de eerste die zijn intrek nam in Hal12. Dat werd gevierd met een gebakje.
Volledig scherm
Regionale Sociale Dienst de Liemers was in juli vorig jaar de eerste die zijn intrek nam in Hal12. Dat werd gevierd met een gebakje. © Bart Harmsen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers