Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Inwoners Zevenaar, Montferland en Westervoort opgenomen in ziekenhuis; drie nieuwe coronagevallen in Liemers

ZEVENAAR - Vier inwoners van de Liemers zijn in de afgelopen 24 uur opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Ook zijn er in de vijf gemeenten drie nieuwe inwoners geregistreerd die besmet zijn met het virus.

Zevenaar blijft de brandhaard voor corona in de Liemers. Twee inwoners van de gemeente zijn de afgelopen dag opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee komt het totaal aantal opnames voor Zevenaar op 18. In de gemeente zijn ook de meeste besmettingen geregistreerd: 21. Eén daarvan is er in de afgelopen 24 uur bijgekomen.

Ook een inwoner van Montferland is in die periode opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal komt daarmee op vier inwoners. In de gemeente zijn tien geregistreerde besmettingen, evenveel als dinsdag.

Westervoor, Duiven en Doesburg

Een coronapatiënt uit Westervoort is de afgelopen 24 uur ook opgenomen in het hospitaal. Daarmee komt het totaal voor die gemeente op drie. Ook het aantal geregistreerde coronabesmettingen is in die periode gestegen: van vier naar vijf.

De afgelopen dag zijn er geen ziekenhuisopnames bijgekomen van inwoners uit Duiven en Doesburg. Daar blijft het aantal steken op respectievelijk vier en drie. Het aantal geregistreerde besmettingen is in Duiven wel gestegen in die periode, van zes naar zeven. Dat aantal is in Doesburg gelijk gebleven: zes. 

Liemers