Jonge meiden in de rij in Zevenaar voor meet en greet met Sterre Koning

VideoZEVENAAR - Voor de oudere generatie een totaal onbekende, voor de jeugd een idool. Sterre Koning maakte zaterdagmiddag in Zevenaar tientallen fans dolblij. 

Ze zingt, presenteert, acteert, maakt YouTube-video’s en ze was dit weekend in Zevenaar. De in Zutphen woonachtige Sterre Koning is pas 16 jaar, maar heeft al een flinke schare fans achter zich.
Alleen al op Instagram heeft ze bijna 300.000 volgers. Zo’n vijftig daarvan kwamen zaterdagmiddag naar boekhandel Rebers Boek en Buro, waar Sterre haar boek ‘Sterre. Waarom wachten tot je later groot bent?!’ signeerde. 

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Sterre Koning (16) naar Rebers Boek en Buro voor een Meet & Greet met haar fans ter ere van het verschijnen van haar boek "Sterre. Waarom wachten tot je later groot bent?!". © Theo Kock

Ook naamgenote Sterre Boxstart (11) uit Babberich wist een krabbel te bemachtigen. Dat ze zaterdag zo dichtbij huis haar idool en naamgenote Sterre Koning (16) zou ontmoeten, dat had ze nooit durven dromen. “Ik was heel blij toen ik in de krant zag dat ze hier kwam”, vertelt de Babberichse Sterre. “Ik vind haar stem mooi en ik vind haar video’s ook heel leuk. Ze is altijd lekker vrolijk.”

Dat is de Zutphense zangeres, presentatrice, actrice en YouTube-ster ook als ze al zwaaiend en filmend de boekenzaak in Zevenaar binnenloopt, waar haar fans al in een rij staan te wachten. “Oh, hellooo! Hoooi!”, klinkt het enthousiast. “We gaan wat boekjes signeren, hebben jullie er zin in?! Let’s go!”

Quote

Sterre, mag jouw naam ook op mijn shirt?

Noor Duurinck (9), Fan

De jeugdige fans wachten eerst nog wat verlegen af, maar dankzij de ontwapenende glimlach van de 16-jarige Sterre verandert dat snel. “Ze is heel gezellig en grappig”, vindt Linn Meurs (11) uit Babberich. Noor Duurinck (9) uit Tolkamer komt rechtstreeks van het hockeyveld, maar wilde de kans om Sterre te ontmoeten niet laten schieten. “Ze kan heel goed zingen!”

Voor een boek moet Noor nog even sparen. “Sterre, mag jouw naam ook op mijn shirt?”, vraagt ze. De jonge zangeres twijfelt even: “Als dat van jouw moeder mag? Ja? Nou, dan gaan we dat doen! Zullen we samen ook nog een foto maken?”

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
YouTube-ster Sterre Koning signeert haar boek voor een vijftigtal fans. © Theo Kock

De Zutphense Sterre brak in 2016 door met haar deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival. Twee jaar later bereikte ze de halve finale van The Voice Kids. Dit jaar won ze de Nickelodeon Kids’ Choice Award voor aanstormend talent in Nederland en België.

Meerdere moeders kijken vanaf een afstandje toe. “Ik had geen idee wie Sterre was”, bekent één van hen. Of Jan Willem Rebers – eigenaar van deze boekenzaak – haar wel kende? “Heel eerlijk? Nee, maar het is een multitalent he?”

In zijn winkel gaan deze middag heel wat boeken over dat ‘multitalent’ over de toonbank. Allemaal gaan ze voorzien van een krabbel de deur uit. “Super leuk!”, reageert de hoofdrolspeelster zelf. “Ik hoop dat ze mijn boek mooi vinden en dat ze er iets aan hebben.”

Liemers