Volledig scherm
© Facebook Politie

Jongens vernielen pand en willen brandje stichten voor vlog

ZEVENAAR - Twee jongens zijn maandag op heterdaad betrapt toen ze inbraken in een leegstand pand in Zevenaar en aldaar vernielingen aanrichten. Ook zouden ze er brand hebben willen stichten. Het duo, dat van hun daden een vlog (videoweblog) wilde maken, is opgepakt.

De politie werd gewaarschuwd door een getuige die glasgerinkel hoorde bij het pand. Eenmaal ter plaatse werden in de struiken twee niet-afgesloten fietsen gevonden. Even later kwamen ook de jongens naar buiten. Ze vertelden de agenten dat ze een vlog hadden willen maken voor hun Youtube-kanaal.

Filmpje
Omdat ze met een telefoon hadden gefilmd wat ze in het gebouw hadden uitgespookt is die in beslag genomen. Meteen al kon de politie daardoor zien dat 'er veel vernielingen in het pand waren aangericht'. Daarnaast werden in een rugtas ongeveer tien flessen deodorant, verfspuitbussen en een flesje met propaangas gevonden. De jongens gaven volgens de politie toe dat ze een klein brandje wilden stichting. Ook werden 2 kleine mesjes aangetroffen.

Brandstichting
Uiteindelijk zijn beide jongens aangehouden voor vernieling, openlijke geweldpleging tegen goederen en poging tot brandstichting.

'De jongens hebben de feiten bekend en verklaarden spijt te hebben', aldus de politie op Facebook.

Volledig scherm
© Facebook Politie

Liemers