Foto ter illustratie: Gemeente Zevenaar maakt financiële plannen bekend. De gemeente draait voorgenomen bezuinigingen terug, maar de inwoner merkt daar weinig van in de portemonnee.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Gemeente Zevenaar maakt financiële plannen bekend. De gemeente draait voorgenomen bezuinigingen terug, maar de inwoner merkt daar weinig van in de portemonnee. © Fons Sluiter

Jubelstemming in Zevenaar over begroting; maar inwoner merkt daar niet direct iets van

ZEVENAAR - Zevenaar heeft na enkele magere financiële jaren weer vlees op de botten. Het spaarvarken van de gemeente puilt met 30 miljoen bijna uit. Een schril contrast met 2019, toen de gemeente nog 7,7 miljoen euro tekort kwam.

6 reacties

 • De Vries

  2 maanden geleden
  Perfect. Kan de Gemeente Zevenaar vast de RSD-gedupeerde betalen.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @Bert Snippe, Je bedoelt, "ondanks het vorige college" ? Het geld kon en kan maar niet meer over de balk worden gesmeten met de Turmac Cultuurschuur, afschaffing hondenbelasting, onzinnige opknap gemeentehuis, etc, etc.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Een jaar of 15 geleden heeft de gemeente de WOZ waarde 5 jaar lang met 5% extra per jaar verhoogd omdat de Zevenaar-Zuid op een verlies van 60 miljoen euro stond. Nu is bijna alles verkocht dus het verlies is weggewerkt. Nu is het tijd die toenmalige extra verhoging terug te draaien en aan de burgers terug te geven. Harry kom in actie?
 • joan willems

  2 maanden geleden
  En nu via woz verlagen een beetje terug naar de inwoners. Wij hebben dit immers betaald!!!
 • Bert Snippe

  2 maanden geleden
  Mag wel vermeld worden dat een vorig college dit mede gerealiseerd heeft
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”